maandag 21 september 2020

Alles over Dordrecht

FC Dordrecht moreel winnaar na gelijkspel in cruciaal duel tegen Achilles '29

21 april 2017 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - FC Dordrecht heeft de cruciale wedstrijd tegen Achilles'29, in de strijd tegen degradatie met 2-2 gelijkgespeeld. Daardoor blijft de voorsprong op de nummer laatst, Achilles, drie punten. Er zijn nog twee wedstrijden te gaan in de Jupiler League. Alleen de nummer laatst degradeert naar de Tweede Divisie.

FC Dordrecht was de wedstrijd met een extra verdediger begonnen. Cerezo Hilgen kreeg een basisplaats, in plaats van spits Joël Thomas.

In de eerste helft waren er kansen voor beide ploegen. Kortstam mocht namens Achilles uithalen. Een van richting veranderd schot van Da Cruz belandde op de lat.

De grootste kans in de beginfase was voor de thuisploeg. Na een overtreding van Pisas mocht clubicoon Freek Thoone een strafschop nemen. Hij schoot niet al te sterk in, waardoor doelman Coremans de mogelijkheid had om de strafschop te stoppen.

Even later was het alsnog raak. Versteegen tikte de 1-0 binnen.

In de fase daarop kreeg Dordrecht kansen. Een diepe bal van Amevor werd goed ingeschat door Ibi Touré. Hij werd getorpedeerd door Achilles-goalie Te Loeke. Joey Godee schoot vanaf de strafschopstip wél raak; 1-1.

Bron: RTV Rijnmond.

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!