zaterdag 19 juni 2021

Alles over Dordrecht

Sterke stijging aantal cliënten voedselbanken in de regio Drechtsteden

21 april 2017 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - De voedselbanken in de regio Drechtsteden hebben met een grote toename van het aantal cliënten te maken gekregen. Er zijn in 2016 in totaal 1618 mensen geregistreerd bij de voedselbanken. Dit is ten opzichte van het jaar ervoor (2015) een stijging van bijna 10%.

- Onder hen bevindt zich een totaal aantal van 658 kinderen (onder de 18 jaar). Ten opzichte van het jaar ervoor betekent dit een stijging van 16,25%.
- Het aantal huishoudens in 2016 dat van de voedselbanken afhankelijk was bedraagt 638, een stijging van 2,74% ten opzichte van het jaar ervoor.

Onafhankelijk Papendrecht zal hierover vragen stellen aan het Drechtstedenbestuur. Hieronder een fragment uit de brief van Onafhankelijk Papendrecht:

"Wij zien een sterke stijging van het aantal cliënten bij de voedselbanken in de regio Drechtsteden. Het gaat maar liefst om 658 kinderen onder de 18 jaar die kennelijk afhankelijk zijn van de regionale voedselbanken. En het gaat om 960 volwassenen die afhankelijk zijn van de voedselbanken in de regio Drechtsteden. De voedselbanken in de regio Drechtsteden hebben, inclusief Hardinxveld-Giessendam, met een toename van het aantal cliënten te maken gekregen. Er zijn per ultimo 2016 in totaal 1618 mensen geregistreerd bij de voedselbanken. Dit is ten opzichte van het jaar ervoor (2015) een stijging van 9,4%. Onder hen bevindt zich een totaal aantal van 658 kinderen (onder de 18 jaar). Ten opzichte van het jaar ervoor betekent dit een stijging van 16,25%. Het aantal huishoudens in 2016 dat van de voedselbanken afhankelijk was bedraagt 638, een stijging van 2,74% ten opzichte van het jaar ervoor.

Vraag van OP aan het Drechtstedenbestuur: wat gaat het bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden hieraan doen?" Tot zover Onafhenkelijk Papendrecht.

Deel dit bericht met je vrienden!