donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Zaterdag 22 april is Richard Korteland te gast bij Studio de Witt

21 april 2017 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT / PAPENDRECHT - Richard Korteland is burgemeester van Meppel en oud wethouder van Papendrecht. Richard Korteland groeide op in Papendrecht waar hij naar de CSG De Lage Waard ging. Korteland volgde vervolgens de studie Accountancy aan de Hogeschool INHOLLAND.

Vanaf oktober 2005 was Korteland fractievoorzitter van de VVD-fractie in Papendrecht. In 2009 werd Korteland verkozen tot lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen. Na de verkiezingen kwam Richard Korteland terug als wethouder. Naast zijn wethouderschap vervulde Korteland diverse functies binnen de VVD, zo was hij voorzitter van de kamercentrale en van het provinciebestuur, en portefeuillehouder ecomomische zaken in het Drechtstedenbestuur.

Toen bekend werd dat de burgemeesterspost in Meppel vrij kwam, solliciteerde korteland op deze vacature.

Op 26 mei 2016  droeg de gemeenteraad van Meppel hem voor als burgemeester. Op 1 september 2016 werd hij geïnstalleerd als de nieuwe en jongste burgemeester van Meppel.

Met Richard Korteland blikt Ben Corino terug op zijn Papendrechtse periode en praten wij over zijn burgemeesterschap van Meppel. De muziek in het programma waar wij naar luisteren word gekozen door Korteland.

In het tweede uur is er aandacht voor de actualiteiten van deze week in Dordrecht en de Drechtsteden.

De Dichter van dienst is de dichter Jan van der Geer.
Jan van der Geer werd in 1949 in Dordrecht geboren. ‘Hij is dichter, bij wie of waar dan ook.’

Hij publiceerde eerder in Avenue Literair, Letteriek, Herman en Kruispunt. Van der Geer was destijds redacteur van cultureel jeugdblad BY en medeoprichter van de roemruchte en nog steeds veelgeprezen stichting Bobby Kinghe.

De bundel 'Niemand verdwijnt' die in 2012 verscheen bij Uitgeverij Liverse is zijn eerste dichtbundel en bevat een bloemlezing uit zijn veelzijdige werk.

Studio De Witt van 10.00u-12.00u bij Drechtstad FM 95.7 (ether) 105.9(kabel) Kanaal951(KPN), kanaal 915(Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.

Lees meer over:

wethouder gemeester korteland
Deel dit bericht met je vrienden!