maandag 17 mei 2021

Alles over Dordrecht

Ivan Geense roept in Studio de Witt op tot actie tegen Chemours

18 april 2017

DRECHTSTEDEN - Studio de Witt van zaterdag 15 april jongstleden besteedde aandacht aan tal van actiuele onderwerpen.

Wampie Van Arkel (foto hieronder) was de hoofdgast in de aflevering van zaterdag 15 april van Studio De Witt. Zij is woonachtig in Zwijndrecht, ooit een Dordtenaar en werkzaam in Hendrik-Ido-Ambacht. Een ware Drechtstedeling dus.

Van Arkel is al meer dan 25 jaar werkzaam in de juridische praktijk. Sinds 1998 is zij als advocaat werkzaam op het gebied van familierecht, haar specialisme. In 2013 won zij de VOPD (Vrouwelijke Ondernemersprijs Drechtsteden). Met haar ging presentator Ben Corino het gesprek aan over de mens en professional Van Arkel en werd er geluisterd naar de door haar gekozen muziek.

In het actualiteiten uur van Studio De Witt was er aandacht voor: "Chemours"
De oproep van Dordtenaar Ivan Geense (bovenste foto) aan zijn stadgenoten om geen genoegen meer te nemen en actie te ondernemen tegen het chemiebedrijf Chemours dat verantwoordelijk is voor de dreiging dat het chemisch afval GenX het Dordtse drinkwater dreigt te bereiken, werd door Ben Corino met Geense besproken.

"Bart Huijben wil burgemeester van Dordrecht worden"
De ambitie om burgemeester van Dordrecht te worden zit er bij de veertien jarige scholier Bart Huijben (foto hieronder)  al vroeg in. Hij schreef een sollicitatie brief naar de CdK van Zuid-Holland. Ben Corino spreekt met Bart in de studio over zijn burgemeestersambitie.

"Grofvuil laten ophalen gaat geld kosten"
Het college van Hendrik Ido Ambacht komt met een voorstel om de inwoners voortaan te laten betalen voor het ophalen van het grofvuil. Zwijndrecht overweegt dit net als Dordrecht ook.

Is dit wenselijk en wat betekent dit voor de inwoners die geen auto hebben en op de bestaans minimum leven. Hierover spreken wij met het Zwijndrechts GL raadslid Kees Keizer, Oene Doevendans VVD Hendrik Ido Ambacht (zie foto hieronder) en Kitty Kruger van GL Dordrecht.

"De Wijnstraat"
De verkeersbewegingen in de Wijnstraat zijn al lange tijd, in iedergeval in de beeldvorming, een bron van kritiek maar ook van bijval. Kees Thies, columnist van het AD/De Dordtenaar was deze week kritisch over de ontwikkelingen in de Wijnstraat. Met wethouder Rik van de Linden en Kees Thies ging Ben Corino het gesprek aan of deze beeldvorming nu wel klopt. (foto hieronder)

De Dichter van dienst was ook deze uitzending de bekende Dordtse Vietnamese dichter Xuan Tran, die zijn gedicht in het Vietnamees voordroeg. De dichter Jan van der Geer droeg de Nederlandse vertaling ervan voor. (Foto's hieronder)

Foto's: Wim van de Pol.

Deel dit bericht met je vrienden!