zaterdag 16 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Cycle for Hope steunt inloophuis en werkervaring in Dordrecht

13 april 2017

DORDRECHT - Nederland rondfietsen in 48 uur, dag en nacht mountainbiken in de Veluwse bossen of een toertocht fietsen van 80 tot 200 kilometer. De zesde editie van het sponsorevenement Cycle for Hope omvat ook dit jaar weer drie fietstochten. Het Rondje Nederland wordt uitgebreid met een extreme route: 1400 kilometer fietsen in estafettevorm binnen 48 uur. De opbrengst van de sponsortochten komt ten goede aan diverse projecten van De Hoop, waaronder het inloophuis aan de Spuiweg in Dordrecht en diverse werkervaringsplekken in de regio.

Cycle for Hope bestaat uit drie fietsevenementen: de Toertocht, een mountainbike-marathon en het Rondje Nederland. De finish van de 48-uurs estafette Rondje Nederland vindt traditiegetrouw plaats in Dordrecht. Daar zijn ook dit jaar weer vele vrijwilligers aanwezig om de ontvangst van de fietsers in goede banen te leiden en tot een groot feest te maken. De inzet van de vrijwilligers wordt door de deelnemers op prijs gesteld. “Veel cliënten van De Hoop en de stichtingen die daar onderdeel van zijn, zijn actief als vrijwilliger tijdens de tochten van Cycle for Hope. Dat geeft mij als fietser een extra motivatie”, aldus één van de deelnemers.

Finish in Dordrecht
Wie de fietsers wil toejuichen, is van harte welkom bij de finish op 24 juni bij De Hoop (Provincialeweg 70) in Dordrecht. De deelnemers van Rondje Nederland finishen gezamenlijk met de deelnemers van de Toertocht. De fietsers van deze tocht fietsen in één dag 80, 120, 160 of 200 kilometer. De teams komen vanaf 14:00 uur binnen. Net als bij Rondje Nederland is ook de opbrengst van de Toertocht bestemd voor diverse projecten van De Hoop. De Hoop biedt christelijke hulp bij verslaving en psychische problemen, op verschillende locaties in heel Nederland.

Meedoen
Inschrijven voor Rondje Nederland (22-24 juni), de Toertocht (24 juni) en de MTB-Marathon (27-28 oktober) is mogelijk via cycleforhope.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over de diverse tochten en het doel waarvoor wordt gefietst.

Deel dit bericht met je vrienden!