zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

Eerste schaakclub uit Drechtstreek met twee teams in de landelijke KNSB-competitie

10 april 2017

DRECHTSTREEK / SLIEDRECHT -  Voor de eerste keer in de schaakgeschiedenis van de Drechtstreek krijgt een club twee teams in de landelijke KNSB-competitie. Sliedrecht 2 promoveerde dit weekeinde naar de derde klasse, waar Sliedrecht 1 al speelt. Voor Sliedrecht is dit een groot succes in de 81 jaar lange clubgeschiedenis, zo wordt door voorzitter Jerry van Rekom op de website van de club geschreven.

De regio kent inmiddels maar vijf (!) schaakclubs, waarbij in de regel schaakclub Dordrecht de marktleider was. Dordrecht 1 speelt ook als enige club uit de regio in de tweede klasse van de landelijke bond met als kopman internationeel meester Mark Timmermans. De andere Dordtse club heeft tot nu toe twee seizoenen in de derde klasse gespeeld, maar wist zich nooit te handhaven.

De Willige Dame of Dordrecht 2 zijn de enige kandidaten voor het kampioenschap van de eerste klasse van het distrikt!.

Sliedrecht heeft is wel met de reserves de landelijke drempel overgegaan.

Het is 62 jaar (!) geleden dat deze situatie zich bijna eerder voordeed.

Dordrecht 2 werd kampioen van de RSB. Daarna werd gespeeld tegen twee andere kampioenen. Alle wedstrijden eindigden gelijk: elk team won een keer met 6-4 en verloor met 6-4.

Het KNSB-blad meldt daarover dat daarna werd geloot om twee promotie-plaatsen naar de tweede klasse KNSB. Dordrecht 2 viel af. Daarna was nooit meer een reserve-team van een regionale club zo dicht bij promotie naar de KNSB.

Totdat het vrijdagavond 7 april 2017 werd.

Sliedrecht 2 leek in een peloton van kanshebbers de slechte papieren te hebben. Tegenstander Moerkapelle leek de kansen echt in eigen huis geheel in eigen hand te hebben en had genoeg aan een 4-4 want er was immers gewonnen van het uitgespeelde Erasmus.

Charlois/Europoort kreeg in eigen huis het reeds gedegradeerde Rotterdam langs, dus kon gaan uithalen en doorhalen.

Het liep anders.

Op de slytoavond waren alle uitslagen maximaal gunstig voor Sliedrecht en was de promotie een feit!

Lees meer over:

sliedrecht schaken
Deel dit bericht met je vrienden!