donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Unieke vertellingen specifiek vertoond in The Movies

10 april 2017 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Graag vestigt The Movies de aandacht op dat andere filmgenre, waarin altijd de realiteit wordt vertoond, maar die evenzeer de verbeeldingskracht, reflectie en inspiratie kan prikkelen.

The Movies vertoont onderstaande films steeds eenmalig.

Dinsdag 11 april om 19:15 uur en Zaterdag 29 april om 16:00 uur: Passage.
Een poëtische film, over een verdwijnend deel van de binnenvaart. Op diverse "Spitsen" maken we de reis van Amsterdam naar Zuid-Frankrijk. Op de Europese waterwegen die in de 19e en vroeg 20e eeuw door mensenhanden zijn aangelegd voltrekt zich een eigen schippersleven. Vanwege de veranderende economische situatie gaat dit leven geleidelijk teloor. Dankzij de split-screen techniek beleven we die vaartocht dwars door steden, havens, industriegebieden en een uiteenlopende landschappen op een bijzondere manier mee. Na afloop een korte presentatie van Elio Barone over een Dordts initiatief om dit varende erfgoed te behouden.

Maandag 17 april 17:15 - 21:00 uur: de Matthaus Passion.
Bach's meesterwerk wordt meesterlijk uitgevoerd door het Holland Baroque ensemble en het NL Kamerkoor o.l.v. Reinbert de Leeuw. Een persoonlijke en ontroerende concertregistratie van bijna 3 uur. In een speciaal Paasarrangement combineren we deze culturele beleving met een culinaire. In de pauze (45 min.) serveren we één van onze nieuwe Dishes + een drankje. Zo ontstaat een mooi + lekker Paas-uitje.

Donderdag 20 april om 19:00 uur: Life, Animated
Een unieke avond over autisme rond de film Life, Animated. Met inspirerende sprekers, live muziek van Francesco Daniël en veel dialoog. Een deel van de opbrengst gaat naar de ontwikkeling van een Autisme Experience - een leer- en vrijetijdscentrum speciaal voor autistische kinderen- in Dordrecht.
De eerste avond was zo'n door-slaand succes dat het om herhaling vroeg.

Donderdag 27 april 11:00 - 22:00 uur: Down to Earth
Op deze dag is het World Earth Day. Een goede reden om deze filmhit  (150.000 bzk) over de wijsheid van The Keepers of the Earth nogmaals terug te halen. Het gezin Winters reisde langs diverse inheemse volkeren over de hele wereld om ons te kunnen inspireren tot een leven meer in harmonie met de natuur.

Tot slot nog iets heel anders. Op het terras van The Movies wordt het een gezellige viering van Koningsdag. De Nieuwstraat is het hart van de vrijmarkt. De Petje-op -petje-af filmquiz geeft 3 x de gelegenheid om filmkaartjes te winnen. Meet je filmkennis met die van andere terrasbezoekers: om 12:00 - 15:00 en 18:00 uur.

Het DJ Collectief B&B draait veelsoortig vinyl vanaf 14:00 uur. Met af en toe leuke weetjes en verhalen.
Ons keukenteam doet live cooking buiten. Kom lekker genieten van een aantal van onze nieuwe dishes.

Lees meer over:

the movies terras cinema
Deel dit bericht met je vrienden!