donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Eerste bewoners Valkhorst nog dit jaar in hun nieuwe huis

8 april 2017

DORDRECHT - Maandag 10 april starten de bouwwerkzaamheden voor Valkhorst. Dordrecht wordt dan in korte tijd een bijzondere buurt rijker: de kopers van de woningen hebben zelf meegedacht over het ontwerp van hun woning. Het resultaat is een wijk met bijna 50 woningen die allemaal van elkaar verschillen. De verwachting is dat nog dit jaar de eerste woningen worden opgeleverd. Begin 2018 zijn alle woningen opgeleverd. Op dit moment zijn bijna alle woningen verkocht.

Nieuw Land van Valk wordt de nieuwste woonbuurt van Dordrecht. En als het aan initiatiefnemer Heijmans ligt ook een van de leukste!  Direct naast de gewilde wijk Land van Valk en een park aan de zuidzijde komen zowel eengezinswoningen met een tuin als appartementen. Een supermarkt en andere winkels hebben inmiddels hun deuren geopend. Rustig wonen combineert hier fantastisch met een binnenstad die op maar 10 fietsminuten ligt.

Woonworkshops
Initiatiefnemer Heijmans koos voor Valkhorst een bijzonder ontwikkelproces. Door middel van woonworkshops zijn voorkeuren gepeild voor de architectuur van de woningen, de indeling en de voorzieningen. Per woonworkshop trok dat steeds meer belangstellenden. De derde workshop trok meer dan 100 geïnteresseerden.

Op basis van hun voorkeuren is Valkhorst een zeer gevarieerd buurtje geworden en heeft Heijmans Venster Architecten uit Gouda geselecteerd voor het ontwerp. Net als in het bestaande Land van Valk, heeft Venster veel verschillende woningtypen ontworpen. Statige woningen aan het park worden afgewisseld met compactere woningen elders. De wijk biedt verder diverse royale  twee-onder-een-kapwoningen en kleine woonblokjes met stadse woningen met wel drie verdiepingen. Dat geeft een stads en gevarieerd straatbeeld, dat was ook een van de wensen van de workshopdeelnemers. Verschillende gevels, de mooie hoekoplossingen, afwisselende nokhoogtes in rode en grijze dakpannen en per woning veel aandacht voor de details. Het ontwerp van Venster viel dan ook logischerwijze in de smaak bij kopers: in korte tijd zijn bijna alle woningen verkocht.

Op dit moment zijn er nog een aantal woningen beschikbaar. Meer informatie over deze woningen vindt u op www.nieuwlandvanvalk.nl of neem direct contact op met Ooms makelaars (078 614 4333)

Drukmachine
Bijzonder is overigens de manier waarop de drukmachine de palen komt drukken. Deze begint maandag 10 april om ongeveer 14.00 uur. Hierbij worden kwalitatief hoogwaardige prefab palen door een hydraulisch aangedreven funderingsmachine de grond in gedrukt. Geluidsarm, zonder trillingen en zonder dat er (vervuilde) grond omhoog komt. Zie ook drukpaal.nl

Lees meer over:

Valkhorst Nieuw Land van Valk
Deel dit bericht met je vrienden!