Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Werkzaamheden aan de Merwedestraat geven veel overlast'
07apr 2017

Werkzaamheden aan de Merwedestraat geven veel overlast

DORDRECHT - De herinrichting van de Merwedestraat is van start gegaan. De oostelijke entree van de stad is toe aan groot onderhoud. De gemeente vond dit een goed moment om ook de inrichting aan te passen. Deze stadsentree loopt van de N3 tot aan het station. Helaas levert het werk inmiddels ook boze gezichten op. Omleidingsroutes leveren veel verkeer in woonwijken op, en sommige bedrijven zijn niet meer, of slecht te bereiken voor klanten en bevoorrading.

Het asfalt van de Merwedestraat is echt aan vervanging toe. Deze vervanging grijpt de gemeente aan om ook gelijk een aantal verbeteringen in de inrichting van de straat aan te pakken.

Na de Merwedestraat worden ook de Oranjelaan en het Oranjepark aangepakt. Het hele tracé wordt zo veiliger gemaakt voor alle weggebruikers, garandeert een goede doorstroming van het verkeer en krijgt een passend uiterlijk als stadsentree. Maar voor het zover is blijkt niet iedereen er even blij mee te zijn. Omleidingsroutes lopen door woonerven, en volgens bewoners wordt er veel te hard gereden.

Om het belang van dit grote project te markeren, verrichtten wethouder Van der Linden (Verkeer en Vervoer) en wethouder Reynvaan (Stadsbeheer) op vrijdagmiddag 7 april omstreeks 16.15 uur een starthandeling. (Foto boven © Wim van de Pol)

De herinrichting in het kort
In het nieuwe ontwerp is rekening gehouden met vernieuwingen, zoals een lage haag tussen het fietspad aan de bedrijvenzijde en de weg, en tussen de weg en de ventweg. De plannen zijn vooraf besproken met de omwonenden. Het ontwerp en de tekeningen laten zien hoe de Merwedestraat er straks uit gaat zien. Alle documenten over de opknapbeurt van de Merwedestraat, zoals bewonersbrieven, vindt u terug op de pagina documenten.

Omwonenden en andere betrokkenen kunnen de werkzaamheden op de voet volgen via een speciale app die Van Kessel heeft ingericht (voor iOS en Android). Ook op een speciale Facebook-pagina (Merwedestraat) en op www.dordrecht.nl/merwedestraat staat informatie over het project.

Bereikbaarheid, omleidingen en parkeren
Tijdens de werkzaamheden is volgens de Gemeente enige overlast onvermijdelijk. Zij schrijven op de gemeente website hierover: "Woningen en bedrijven blijven altijd bereikbaar. Zo nodig werkt de aannemer met loopschotten om uw voordeur te bereiken. Wanneer parkeren in de buurt tijdelijk niet mogelijk is, zorgt de aannemer voor alternatieve parkeerplekken in de buurt. Het verkeer wordt (via zijstraten) omgeleid als dat nodig is. Omleidingen en veranderingen in de verkeerssituatie worden duidelijk aangegeven met borden."

Zie ook:
Officiele start herinrichting Merwedestraat (ma, 3 apr 2017)
Bomen Merwedestraat gerooid, verplant en tijdelijk ingekuild (vr, 10 feb 2017)
Merwedestraat dit jaar opnieuw geasfalteerd en heringericht (wo, 25 jan 2017)
Justitie eist elf jaar cel voor dodelijke schietpartij in Merwedestraat (ma, 23 jan 2017)


Deel dit bericht met je vrienden!