zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

Historisch drama 'Denial' deze week in premiere bij The Movies

4 april 2017 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Nu de jaarlijkse herdenking van 4 en 5 mei weer aanstaande is, komen films met oorlogsthema’s naar de bioscoop. Nog altijd blijft WO II verhalen leveren voor speelfilms. Deze week gaat in première Denial.

Dit rechtbankdrama vertelt het waargebeurde verhaal over een ingrijpend juridisch proces in Londen. In 1993 schrijft de Joodse historica Deborah Lipstadt een fel boek tegen de opkomst van het ontkennen van de Holocaust.

Ze richt haar pijlen daarin op de Britse rechts extreme publicist David Irving. Die klaagt haat 1996 aan voor smaad. Zo ontstaat een ingewikkeld juridisch gevecht over vrijheid van meningsuiting versus ontkenning van de Holocaust. Een ingrijpend vraagstuk waarbij het vonnis grote maatschappelijke effecten kan hebben. Niet voor niets geldt het als één van de belangrijkste rechtszaken uit de moderne Britse geschiedenis.

Check voor meer info en tijden: www.themoviesdordrecht.nl

Lees meer over:

premiere movies denial
Deel dit bericht met je vrienden!