maandag 26 oktober 2020

Alles over Dordrecht

Nieuwe fotoboeken over Biesbosch, Alblasserwaard en Dordrecht

4 april 2017 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT / ALBLASSERWAARD - ‘Dalijk is het mooie weg’ is de titel van twee boeken vol prachtige foto’s van de Dordtse fotograaf Kees Rijkhoek. De boeken zijn vanaf vrijdagmiddag 7 april te koop bij de boekhandel in Dordrecht en omgeving.

De twee boeken hebben de Biesbosch, de Alblasserwaard en Dordrecht als onderwerp. Ze zijn op een bijzondere manier tot stand gekomen. Via zijn vader kwam fotograaf Rob van der Teen in het bezit van een hoeveelheid bijzondere en professioneel gemaakte negatieven van vooral stadsgezichten, destijds gemaakt door Kees Rijkhoek (1930-1972). Kort voor zijn dood had Rijkhoek zelf twee boeken met sfeervolle foto’s uitgegeven, die allebei de Biesbosch als onderwerp hadden. Beide boeken – de biesbosch kerend tij… en de biesbosch niet langer een bos van biezen vonden grif aftrek; het laatste beleefde zelfs een tweede druk.Journalist Wim van Wijk spoorde nog meer foto’s op bij een dochter en een neef van Kees Rijkhoek. Samen sloegen zij de handen ineen en maakten er twee prachtige fotoboeken van. Rob van der Teen (zie foto hierboven © Wim v.d. Pol) verzorgde de opmaak en Wim van Wijk voorzag alle – bij elkaar meer dan 150 – foto’s van interessante teksten.

Het ene deel van ‘Dalijk is het mooie weg’ heeft als ondertitel: Rijkhoeks kijk op Biesbosch en Alblasserwaard, het andere heeft als ondertitel: Rijkhoeks kijk op Dordrecht.

De boeken zijn vanaf vrijdagmiddag 7 april te koop bij boekhandel Vos & van der Leer en vele andere boekhandels in Dordrecht, de Alblasserwaard en in en rond de Biesbosch. Ze zijn afzonderlijk te koop voor 19,95 euro. Wie ze samen koopt, krijgt er een mooie kartonnen bewaarcassette bij.

Deel dit bericht met je vrienden!