vrijdag 30 oktober 2020

Alles over Dordrecht

Boswachters luiden noodklok over loslopende honden

4 april 2017 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Door het hele land doen boswachters een noodoproep. "Hondenbezitters, hou je viervoeters aan de lijn in de natuur." Ook in Nationaal Park de Biesbosch is veel overlast van loslopende honden. Ze verstoren broedende vogels en zitten onder meer reeën en hazen achterna.
Het blijft niet altijd bij achterna zitten. Vorige week werd in Utrecht nog een jonge ree door een hond doodgebeten. En dat komt in de Biesbosch ook voor. Vooral in het gebied de Elzen.

"Reëen die opgejaagd worden, schapen die worden gebeten. Dat is niet iets van de laatste tijd, het speelt al langer", vertelt boswachter Jacques van der Neut van Staatsbosbeheer. "In het voorjaar liggen in dit gebied ook reekalveren en er broeden vogels. Dus juist nu.. honden gewoon aan de lijn."

Losloopgebieden
Dordrecht heeft speciale losloopgebieden, de Louisa- en Cannemanspolder bij de Elzen bijvoorbeeld. “We snappen zeker wel dat mensen hun honden lekker los willen laten razen, maar dan wel waar dat is toegestaan”, aldus Van der Neut.

Staatbosbeheer wil extra informatieborden ophangen en gaat ook strenger handhaven. Zo mogen BOA’s boetes uitdelen aan mensen die hun hond los laten lopen waar het niet mag.

Ook buiten natuurgebieden gaat het wel eens mis. In Pendrecht, Rotterdam-Zuid werd dit weekend een zwaan door een Stafford doodgebeten.

Bron: RTV Rijnmond.

Lees meer over:

biesbosch honden losloopgebieden
Deel dit bericht met je vrienden!