donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Koninklijke Onderscheiding voor de heer Pennings

2 april 2017

DORDRECHT - Op zondag 2 april om 10.45 uur reikte burgemeester P.A.C.M. van der Velden een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer L.J.A. Pennings. De heer Pennings wordt Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn 30-jarige belangeloze inzet voor de Rooms-Katholieke kerkprovincie en het bisdom Rotterdam. De plechtigheid vindt plaats na de wekelijkse dienst in de Antoniuskerk aan de Burgemeester de Raadtsingel 45 in Dordrecht.

De heer Pennings is begonnen als voorzitter van de Parochieraad van de toenmalige Onze Lieve Vrouwe parochie en is thans secretaris van de Heilige Theresia van Ávilaparochie. Hij voert de correspondentie, beheert het archief en onderhoudt contact met het pastorale team.

De heer Pennings is betrokken geweest bij meerdere samenvoegingen van de parochies en de sluiting van kerken. In dit proces van fusie was de heer Pennings een belangrijke schakel met het Bisdom Rotterdam.

Daarnaast is de heer Pennings 35 jaar vrijwilliger bij diverse zangkoren, zoals momenteel de 'Scola Cantorium St. Gregorius' in de Antoniuskerk. Hij verzorgt de zangpartituur voor de zondagdiensten en de diensten met Pasen en Kerst. Ook was hij lector en ging hij voor in de Onze Lieve Vrouwekerk. Sinds een aantal jaren verzorgt de heer Pennings de cursus 'Lezingen van de zondag', waarvoor hij cursisten uitnodigt en van inhoudelijke informatie voorziet.

Foto: Wim van de Pol.

Deel dit bericht met je vrienden!