maandag 6 december 2021

Alles over Dordrecht

'Hidden Figures' een geslaagde film over de gelijkheidsstrijd van de Afro-Amerikaanse bevolking

8 maart 2017 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Deze week de laatste premièrefilm, die hoog scoorde in de Oscarrace dit jaar. Hidden Figures is nog een geslaagde film over de gelijkheidsstrijd van de Afro-Amerikaanse bevolking in de VS. Het is een onverteld verhaal over de belangrijke rol die drie zwarte vrouwen speelden in de race naar de maan gedurende de jaren '60.

De tweede première is Alberta, een Nederlandse feelgood movie van Eddy Terstall. Freek is in alles succesvol, maar door een verliefdheid raakt hij via een midlife crisis in een hachelijke affaire verzeild.
Een Special deze week is Down to Earth. Deze succesdocumentaire over een andere manier van leven halen we nog een keer terug op Zo 12/3 om 12:10 u.  Bijzondere vertoningen zijn ook de Movies Classic Casablanca en de voorlaatste film in het retrospectief van regisseur Jim Jarmusch: Night on Earth (1994). En dan nog de boekpresentatie In de Mokumse Jaren door de Dordtse schrijfster Patrizia Filia op Di 14/3, compleet met een filmvertoning.

Op Ma 13/3 is er weer FilmClub. In deze 4e ontmoeting vertonen we The Day Will Come, een Deens drama van de makers van Borgen en The Killing. Een aangrijpend filmverhaal over een jongensinternaat en wat het doet met jonge mensen om hun vrijheid te verliezen en weer terug te winnen. Deze zelfde film vertonen we ook in het CineFilaal van Wo 15/3 om 20:30 u.

Lees meer over:

movies cinema vertoningen
Deel dit bericht met je vrienden!