woensdag 21 oktober 2020

Alles over Dordrecht

Hart van Nederland: Dordrecht eerste stad waar je met politie koffie drinkt

6 maart 2017

DORDRECHT - De stad Dordrecht was in 1988 de eerste stad van Nederland, waar de stadswachten op straat kwamen. Dat heet nu in veel plaatsen toezicht.

Het nieuwsprogramma van SBS 6 signaleert nu dat Dordrecht ook de eerste gemeente is waar bewoners ook voor een gesprek met de politie kunnen koffie drinken.

De zender brengt dat als:  ,,Een bakkie doen met oom agent. In Dordrecht kon het maandag. Niet omdat je op de bon bent geslingerd, maar omdat je een probleem aan wilt kaarten. Een succesvol fenomeen overgewaaid vanuit de Verenigde Staten."

Volgens SBS6 ging het om ,,Gewoon koffie en een goed gesprek. Een eenvoudige benadering zodat de politie weet wat er speelt in de wijk." Coffee with a cup is mogelijk elke eerste maandag van de maand tussen 9 en 11 bij fastfootketen McDonald's.

Aan de komst van Stadswachten ging overigens een stevig debat vooraf in de gemeenteraad, waarbij enkele leden van de fractie van de PvdA onder aanvoering Jan L. van Eldik tegen waren. Ze zagen niks in burgers, die de openbare orde zouden handhaven. Landelijk kwam Amsterdam als eerste gemeente door, waar de Stadswachten werden geaccepteerd. De hoofdstad vergat te zeggen dat zij Dordrecht wederom navolgden.

Koffie drinken met de politie is nu ook landelijk in het nieuws.

.

Lees meer over:

politie hart van nederland
Deel dit bericht met je vrienden!