Saturday 18 September 2021

Alles over Dordrecht

Dordtse dialogen met Theun Okkerse

6 maart 2017 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Theun Okkerse weet zelf ook niet zo goed hoe hij nu het best geïntroduceerd kan worden: termen als beeldend kunstenaar of ontwerper dekken niet geheel de lading. Hij is een man met veelzijdige interesses: zo is hij bestuurslid van de Nederlandse Vereniging Voor Vlaggenkunde.  Wist u bijvoorbeeld dat onze vlag de eerste driekleur ter wereld is en daarmee een voorbeeld voor Frankrijk, Rusland en vele anderen?

Hij vertelde er onlangs ook over in RTL Nieuws. Hij weet veel over boten en Engeland, zijn favoriete land, voelt als  thuiskomen. Hij is lid van twee lang bestaande instituten: tekengenootschap Pictura en een gezelschap dat ook al 200 jaar bestaat: ld van Diversa sed Una (een in veelzijdigheid). Theun heeft nog les gehad van de bekende Dordtse tekenaar en illustrator Otto Dicke. In het Dordtse is hij onder ook bekend van de schaduw van het postkantoor.

Het interview  wordt aanstaande woensdag herhaald en is ook te zien op You Tube:

Deel dit bericht met je vrienden!