Saturday 18 September 2021

Alles over Dordrecht

Zorgboerderij krijgt weer zonnepanelen

27 februari 2017

DORDRECHT - Zorgboerderij De Veldlinden heeft opnieuw zes zonnepanelen op dak gekregen. Een actie, om de zorgboerderij duurzamer en uiteindelijk zelfs energieneutraal te maken, startte in 2014. Een jaar later lag de eerste set van zes panelen op het dank van de kantine van de zorgboerderij, aan de Noorderelsweg in de Dordtse Biesbosch. Vorig jaar volgde een tweede set en afgelopen weekend set nummer drie. Met 18 zonnepanelen wordt de energierekening al drastisch verminderd, maar het streven is om er uiteindelijk 24 te krijgen.

De panelen zijn niet alleen gesponsord door bedrijven, ook particulieren droegen er aan bij. Tijdens de actie kan voor 7 euro 50 één zonnecel gesponsord worden. Een paneel bestaat uit 60 cellen. Het Goudse bedrijf Jedi Techniek zorgt telkens voor gratis installatie. Voor de komst van de derde set strikte het bedrijf ook z’n leveranciers om te sponsoren. 

Het geld, dat op de energierekening bespaard wordt, kan de zorgboerderij goed gebruiken. Net als veel andere zorginstellingen moet De Veldlinden creatief omgaan met beperkte middelen. De boerderij zorgt voor dagbesteding voor mensen met een beperking. Die werken daar als hulpboer. De sponsoractie voor zonnepanelen loopt in elk geval door tot er een vierde set op dak ligt.

Deel dit bericht met je vrienden!