Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Themadag over post, met beelden van oude postkantoor in Dordrecht

24 februari 2017

DORDRECHT - Op zaterdag 4 maart organiseert het Augustijnenhof een themadag met de titel: ‘Post in Dordrecht, van toen naar nu’. Na een ontvangst met koffie en thee, neemt Loet Megens u mee in de geschiedenis van het postverkeer en de ontwikkeling van de communicatie door de eeuwen heen. De aanvang is 10.30 uur in het Augustijnenhof, Hof 15.

Onderdeel van de lezing is niet alleen de organisatie en distributie van het postverkeer, maar ook hoe dit zich ontwikkelde tot een betrouwbaar systeem in Nederland en in Dordrecht.

Uiteraard komen ook alle locaties in Dordrecht waar ooit postkantoren waren gevestigd aan de orde. Vooral het lot dat “Het Postkantoor” aan het Bagijnhof trof zorgde voor veel ophef. Het Augustijnenhof toont uniek fotomateriaal van de sloop van dit prachtig pand, dat u laat zien hoe een statig postkantoor werd verwijderd uit het stadsbeeld om uiteindelijk als schaduw in diezelfde straat en in ons geheugen achter te blijven.
   
De kosten bedragen € 10,00 per persoon. Voor dedonateur-leden is dit € 7,50 per persoon. Aanmelden kan hier:  www.augustijnenhof.nl/aanmelding

Iedere maand organiseert het Augustijnenhof een themadag. Dit zijn bijeenkomsten over specifieke onderwerpen met een link naar de Dordtse geschiedenis. Dit kunnen lezingen of presentaties zijn, al dan niet gevolgd door een stadswandeling of rondleiding op locatie.

 

Lees meer over:

postkantoor augustijnenhof
Deel dit bericht met je vrienden!