Friday 17 September 2021

Alles over Dordrecht

Koks Rivas Zorggroep nemen prijs in ontvangst

23 februari 2017

DRECHTSTEDEN - De koks van Rivas Zorggroep, die eind vorig jaar deelnamen aan ‘Het beste Menu van de Zorg 2016’, hebben dinsdag 21 februari officieel hun prijs in ontvangst genomen. Niels Bron, Niels Zillig en Robin Schaap wonnen de dessertprijs en daarmee een geldbedrag van € 1000,-.

De wedstrijd ‘Het beste Menu van de Zorg 2016 vond in november plaats. ‘We deden mee om zo meer aandacht te krijgen voor goede, smaakvolle en gezonde voeding in de zorg’, zegt Niels Bron. ‘We zijn daarom nog steeds heel trots dat we in de finale stonden en tweede werden voor het menu en met de dessertprijs naar huis gingen.’

Geldprijs
De koks hebben al even kunnen nadenken over wat zij met hun prijs gaan doen. ‘Een deel van het geld wordt gebruikt voor een opleiding van de koks aan het Center for Gastrology in het Belgische Leuven’, zegt Bert de Bruin, teamleider horecaservices bij Rivas. ‘Met het andere deel willen we smakelijk eten binnen Rivas verder ontwikkelen door bijvoorbeeld aan nieuwe recepten te werken, zodat we nog meer rekening kunnen houden met de wensen van de bewoners.’

Natuurlijk werd kort na de wedstrijd de prijs met de bewoners van de woonlocaties waar de koks werken gevierd. ‘We hebben de volgende dag voor lekker gebak gezorgd. Daarnaast hebben we natuurlijk het winnende dessert een keer geserveerd en alle bewoners hebben hier heerlijk van gegeten.’

Wedstrijd
De drie koks hadden gehoopt de titel van ‘Het beste Menu van de Zorg 2016’ op hun naam te schrijven, maar werden helaas met een klein verschil tweede. Dit jaar vindt de wedstrijd weer plaats. ‘Hoogstwaarschijnlijk schrijven we ons dit jaar ook weer in en kunnen we deelnemen aan de wedstrijd,’ zegt Bron. ‘Voorgaande jaren meldden zo’n tweehonderd teams zich aan, maar uiteindelijk mogen tien teams daadwerkelijk hun menu bereiden. Dus hopelijk horen wij daar ook weer bij.’

Fotobijschrift: Niels Zillig, Niels Bron en Robin Schaap, koks bij Rivas, nemen de dessertprijs van ‘Het beste Menu van de Zorg 2016’ officieel in ontvangst.

Deel dit bericht met je vrienden!