Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Voedselbank Dordrecht officieel onderwijsleerbedrijf van het Da Vinci College

23 februari 2017 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Voedselbank Dordrecht en het Da Vinci College zijn sinds 22 februari officieel samenwerkingspartners. Ze ondertekenden deze dag een convenant dat de Voedselbank Dordrecht officieel een onderwijsleerbedrijf en praktijkschool maakt van het Da Vinci College.

Studenten aan het Da Vinci College kunnen voortaan praktijkervaring opdoen bij de Voedselbank Dordrecht. Ze lopen er stage en ondersteunen bij projecten en evenementen van de Voedselbank. Bovendien is er de mogelijkheid (praktijk)examens af te nemen bij de Voedselbank. De lessen hiervoor geven de docenten voor een groot deel bij de Voedselbank. Het Da Vinci College biedt bijvoorbeeld studenten logistiek de extra mogelijkheid hun certificaat voor heftruckchauffeur te behalen. De scholing en examinering vinden plaats bij de Voedselbank. Michel Molier, sectordirecteur Economie en Ondernemerschap Da Vinci College, is enthousiast over deze mooie samenwerking: “De studenten leren ontzettend veel in een realistische omgeving en deze samenwerking past dan ook heel goed binnen ons hybride leerconcept. We vinden het belangrijk dat onze studenten meer leren dan alleen beroepskennis.

Hier maken ze ook kennis met zaken als Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De Voedselbank kan de extra inzet van de mbo’ers op zijn beurt heel goed gebruiken. Een duidelijke win-winsituatie.”

Ook Matthijs van Muijen, voorzitter van Voedselbank Dordrecht is blij met de samenwerking : “Al vanaf het eerste contact tussen de Voedselbank Dordrecht en het Da Vinci College zijn we enthousiast over de inzet van studenten bij diverse evenementen en bij de dagelijkse gang van zaken. Zij leren van ons en wij leren op onze beurt weer van de studenten. Zo heeft Lukas van de Luijtgaarden, oud-stagiair van de opleiding logistiek teamleider en inmiddels vrijwilliger, diverse verbeteringen aangebracht om processen beter te laten draaien. We hopen in de toekomst ook voor andere opleidingen gebruik te maken van de inzet van de studenten.” Tijdens de feestelijke ondertekening van het convenant werden ook de eerste certificaten vorkheftruck uitgereikt, waarvoor de studenten theorie- en praktijklessen gevolgd hebben bij de Voedselbank.

Over de Voedselbank
De Voedselbank verstrekt wekelijks een voedselpakket aan mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dat doet de organisatie op verzoek van professionele hulpverleners. Op dit moment helpt de Voedselbank Dordrecht zo’n 350 gezinnen om weer op eigen kracht door te kunnen. Hiervoor werkt de Voedselbank samen met bedrijven en supermarkten. Zij doneren hun overschotten die ze, om wat voor reden dan ook, niet meer kunnen verkopen. Zo wordt er samen voor gezorgd dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en zelfs dat het milieu minder wordt belast. De Voedselbank werkt alleen met onbetaalde vrijwilligers en is afhankelijk van giften van derden (in geld, natura en in goederen).

Deel dit bericht met je vrienden!