Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Simba's Adventures organiseert benefietavondwandeling in het kader van Earth Hour

22 februari 2017

DORDRECHT - Simba’s Adventures actieve en avontuurlijke hondenwandelingen (bekend van het TV lifestyle programma BinnesteBuiten) organiseert een benefiet avond-wandeling door het Kralingsebos voor het Wereld Natuur Fonds. De wandeling vindt plaats op zaterdagavond 25 maart om 20:30 uur en valt samen met het WNF Earth Hour 2017. Dit is het wereldwijde event van het Wereld Natuur Fonds, waarbij wordt gevraagd om één uur het licht uit te doen. Het wordt alweer de tweede Simba’s Candle Light Walk die de Dordtse eigenaresse van Simba’s Adventures, Angelique Renard, organiseert.

Angelique is vrijwilligster van WNF regioteam Rotterdam en Drechtsteden. Ze vertelt over de wandeling en het Earth hour: “Deze bijzondere avondwandeling loopt dwars door het Kralingse Bos van Rotterdam waar wordt gestart aan de waterlijn van de gelijknamige ‘plas’. Hier hopen alle aanwezigen de skyline van de havenstad voor een groot deel zwart te zien worden.  Tientallen lampionnetjes, waarvan elke deelnemer er één krijgt, verlichten het pad en zorgen zo voor een vrolijk, bijna sprookjesachtig geheel. Ook de hond kan uiteraard zijn of haar steentje bijdragen door bijvoorbeeld een halsband of tuig te dragen met LED verlichting.  Met of zonder trouwe viervoeter. Iedereen wie de natuur een warm hart toedraagt is van harte welkom bij dit gezellige familie evenement.”

Avontuur in het donker
“Halverwege een spannende trail van circa 7 km is er een korte pauze bij een echte boshut waar er, naar wens, warme chocolademelk kan worden gedronken bij brandende vuurkorven én...is er een heel speciaal akoestisch en intiem optreden waarbij Earth Song van Michael Jackson ten gehore wordt gebracht!”

Earth Hour
“Earth Hour is de grootste internationale campagne van het Wereld Natuur Fonds voor onze aarde. Elk jaar eind maart is Earth Hour het uur waarop je laat zien dat je de aarde belangrijk vindt. Met één simpel gebaar geven miljoenen mensen, bedrijven en gemeentes wereldwijd op hetzelfde tijdstip een signaal af dat ze zich zorgen maken over de toekomst van onze aarde. En meer specifiek over de rol van klimaatverandering als één van de grootste bedreigingen voor onze natuur.”

WWF en Earth Hour
“Onze leefwijze heeft grote impact op de natuur: grootschalige ontbossing en ons energieverbruik zijn van negatieve invloed op het klimaat. Klimaatverandering is één van de grootste bedreigingen van de natuur. Doordat de aarde opwarmt, worden leefgebieden van dieren aangetast. Zo smelt de Noordpool en verliezen koraalriffen hun kleur.
Deze impact verkleinen lijkt soms moeilijk, maar het is wel mogelijk. Er zal op grote schaal overgeschakeld moeten worden op energie uit hernieuwbare bronnen zoals zon en wind. Daarnaast moet ontbossing worden aangepakt. In bomen zit veel CO2 opgeslagen, dat vrijkomt als bos wordt gekapt of verbrand. Verantwoord bosbeheer is één van de oplossingen waar WWF voor strijd.

En...het begint allemaal bij onszelf. Als we ons daarvan bewust zijn, geven we samen de aarde door! Hoe meer deelnemers tijdens Earth Hour, des te krachtiger is het signaal en de bewustwording dat we zuinig moeten zijn op onze aarde.”

Aanmelden kan via: info@simbasadventures.nl o.v.v. Simba's 'Candle Light Walk'
De inschrijvingskosten zijn € 7,50 per persoon waarvan € 5,00 rechtstreeks wordt gedoneerd aan het Wereld Natuur Fonds.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!