Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Interview met Sociologe Jolande Withuis over haar boek Juliana, vorstin in een mannenwereld

21 februari 2017

DORDRECHT - Sociologe Jolande Withuis schreef het veelbesproken boek over Juliana. Zondag 26 februari vertelt zij er over in grandcafé Dordts Genoegen.

De biografie Juliana, vorstin in een mannenwereld deed veel stof opwaaien. Niet eerder werd een zo uitgebreide biografie van 'onze' koningin geschreven. Juliana was bij velen geliefd; niettemin was er over haar aangrijpende levensgeschiedenis, vol persoonlijke en politieke crises, weinig bekend. Withuis baseerde haar boek op brieven en op ander niet eerder gepubliceerd privémateriaal. Ze schreef er dit intiem en indringend levensverhaal over. Een verhaal dat ook een bijzonder beeld schetst over prins Bernhard.

Het interview met Jolande Withuis op 26 februari vindt plaats op de eerste verdieping van grandcafé Dordts Genoegen, Voorstraat 256 in Dordrecht. De aanvang is 14.30 uur. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn verkrijgbaar bij de kassa van boekhandel Vos & van der Leer, Voorstraat 258-A. Reserveren kan ook via vosvdleer@libris.nl of 078-6489911.

Deel dit bericht met je vrienden!