Saturday 18 September 2021

Alles over Dordrecht

Geen proef met fietsen na elf uur over winkelwandelstraten Dordrecht

21 februari 2017

DORDRECHT - Met 18 tegen 17 stemmen hield de gemeenteraad van Dordrecht het plan voor een proef fietsen over winkelwandelstraten tegen. Burgemeester Arno Brok hoopte in zijn laatste gemeen teraadsvergadering als voorzitter op een korte discussie. De Raad nam er vijf kwartier de tijd voor met ook tijd voor onderling beraad.

RTV Rijnmond hield voor de ogen van studenten, die op werkbezoek waren, de discussie scherp in de gaten. Dat leverde al snel twitterberichten op van  dew verslaggever Thijs Blom en een kort en bondig verslag:

De Dordtse gemeenteraad heeft dinsdag een streep gehaald door een proef om fietsen in voetgangersgebieden in de binnenstad mogelijk te maken. Tegenstanders vreesden onder meer voor gevaarlijke toestanden.
De raad was erg verdeeld over het experiment, dat een jaar had moeten duren. D66, PvdA, CDA, CU/SGP en GroenLinks steunden het voorstel; Beter voor Dordt, SP, VVD en de Verenigde Senioren Partij stemden tegen.

Uiteindelijk moesten eenmansfracties de doorslag geven. Raadslid Alfred Meijer had daarbij de beslissende stem. Hij stemde tegen, waarmee de proef van de baan is. Ook vanuit winkels en de horeca was er veel verzet tegen het fietsplan.

Tot zover RTV Rijnmond.

Op de tribune volgde de regionale voorman van de fietsersbond de discussie. Deze organisatie zag minder haken en ogen aan de proef dan een nipte meerderheid van de raad, die het maar knap onveilig had gevonden voor de voetgangers als van maandag tot en met donderdag door een aantal winklwandelstraten fietsen mogelijk was geweest. De tegenstand in de stad zou ook massaal zijn geweest tegen de proef.

In andere steden zouden  volgens voorstanders minder problemen zijn geweest.

Lees meer over:

fietsen proef
Deel dit bericht met je vrienden!