Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Lekker genieten bij The Movies van Oscar-films

21 februari 2017 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Op zondag 26 februari aanstaande worden 's werelds meest begeerde filmprijzen weer uitgereikt. Dat verdient ook extra aandacht in The Movies.

- Op zaterdag 25 februari vanaf 20.00 uur is er het 4e CineDordt Oscargala.
- Op zo 5 maart is het Oscar Zondag. The Movies stopt de hele dag vol met winnaars.

Rotary Johan de Witt / Ter Merwe organiseert deze feestelijke gala-avond nu alweer voor de 4e keer. Een heerlijk filmfeest met rode loper, paparazzi, bubbels & bites, muziek en veel glamour. Centraal staat een verrassingsfilm, die de volgende dag kans maakt op één of meerdere Oscars. Daaromheen ontvouwt zich een party door het hele gebouw en tot in de kleine uurtjes. Ontmoet mooi aangeklede mensen. De Most Glamorous Outfit wint een leuke prijs. Om de avond helemaal compleet te maken, serveert Diva's vanaf 17.30 uur een 3-gangen galadiner.

Veel van de opbrengst gaat naar een goed doel. Dit jaar is dat Inloophuis Helianthus. Kaarten kosten 30 euro en zijn te bestellen via CineDordt. Het diner kost 32,50 euro en is te reserveren bij Diva's 

Wordt het inderdaad de topfavoriet La La Land? Krijgt Moonlight of één van die andere 'Afro-American-movies" de verdiende waardering? Wint een Nederlander een Oscar? En welke niet Amerikaanse film wordt beloond met een Oscar? Als we maandag 27 februari wakker worden zijn al deze vragen beantwoord.

En met de winnaars gaat The Movies aan het werk. Op zondag 5 maart stoppen we ons programma vol met winnaars. Wellicht een voorpremière van wat nog komen moet. Zeker een aantal titels die een "must-see" zijn. Of nog een film die je eerder gemist hebt.

Dompel je een zondag lang onder in goede cinema. Koop een Oscar Dagkaart en zie 3 films voor 25 euro. Strippenkaarten en Cineville-passen zijn ook geldig.Het precieze vertoningsschema maken we op 27/2 bekend. Dan bepaal je je eigen selectie en volgorde van films.

Maar eerst nog even dit: deze week ook bij The Movies:
 
Gold: ongelooflijk én waargebeurd
Oscar-winnaar van het jaar 2014: Matthew McConaughey (Dallas Buyer Club, Interstellar) transformeert zichzelf weer volledig in zijn personage: de gezonken zakenman Kenny Wells. Samen met avonturier Michael Acosta gaat hij de jungle van Indonesië in, op zoek naar goud. Woensdag 22/2 om 20.45 uur.

Na maanden van tegenspoed in de jungle van Indonesië stuiten de twee hedendaagse goudzoekers op iets wat niemand ooit voor mogelijk had gehouden: de grootste goudader ter wereld. Op slag worden Wells en Acosta de supersterren van Wall Street. Ze zijn op slag superrijk en iedereen ziet hoe de twee zich wentelen in geld, vrouwen en feestjes. Maar dit miraculeuze succesverhaal wekt al snel de argwaan en de jaloezie op van de Wall Street-bonzen. Die willen Wells maar al te graag ten gronde richten.

Regisseur Stephen Gaghan en de producenten van The Imitation Game creëerden een meeslepende en soms zelfs hilarische film over een onwaarschijnlijke held. Die toch echt heeft bestaan; een grofgebekte opportunist met dubieuze manieren om tot deals te komen. McConaughey zegt dat zijn herinneringen aan zijn sjaggerende vader (een handelaar in oliepijpleidingen) hem erg hielpen in de aanpak van de rol.

Lees meer over:

gala movies cinema
Deel dit bericht met je vrienden!