Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

AD/DD: ,,Arno Brok wil zelf geen ereburger worden van Dordrecht want hij deed zijn werk

21 februari 2017

DORDRECHT - Burgemeester Arno Brok heeft in Dordrecht gewoon zijn werk gedaan en wil daarom vrijdag door de gemeenteraad bij zijn afscheid niet tot ereburger te worden benoemd.

AD De Dordtenaar brengt dit vandaag als opening van het regiokatern. De eerste ereburger van Dordrecht werd in 1925 benoemd. Dat was directeur gemeentewerken Van Ruyven. De Gaay Fortman (ARP) werd n 1937 bij zijn afscheid de eerste burgemeester die ereburger werd. Daarna kregen Bleeker (met terugwerkende kracht), Van der Dussen, Van der Lee, Van Zuuren, Noorland en Bandell deze eer.

In de krant geeft een woordvoerder van de burgemeester aan, dat Brok al bij zijn komst naar Dordt had laten weten geen benoeming tot ereburger na te streven. Raadsleden bevestigen dat. De krant meldt nog dat de burgemeester ook nadrukkelijk had laten weten geen Dordtenaar van het jaar te willen worden bij verkiezingen.

Vandaag is in het Stadhuis de laatste vergadering met burgemeester Arno Brok als voorzitter. Aanstaande vrijdag is het afscheid en op 1 maart volgt de installatie tot commissaris van Friesland.

(verhaal over Brok ook op website van AD De Dordtenaar)

Lees meer over:

brok burger
Deel dit bericht met je vrienden!