Monday 20 September 2021

Alles over Dordrecht

Koningin Maxima live te volgen op facebook tijdens opening tentoonstelling in Dordrecht

18 februari 2017

DORDRECHT - Koningin Máxima opent vandaag (zaterdag 18 februari) de tentoonstelling Een Koninklijk Paradijs, Aert Schouman en de verbeelding van de natuur in Dordrecht. Deze opening is van 17:30 tot 18:00 uur middels een livestream te volgen op de facebookpagina van het Dordrechts museum. Kijk zaterdag daarvoor op: www.facebook.com/DordrechtsMuseum/

RTV Dordrecht zet Ad van den Herik als verslaggever inj onder de titel: Ad op pad. Zijn verslag is zondag vanaf 18 uur op de zender te zien.

Aert Schouman (1710-1792) was een dierenschilder. Tijdens de expositie is er een bijzonder werk te zien wat daarna binnen de muren van het toekomstige woonpaleis van koning Willem-Alexander en koningin Máxima komt te staan. Het is de complete kamerbeschildering van Willem V uit Huis ten Bosch met daarop zijn bijzondere dierenverzameling. Deze ‘kamer in het rond’ is onlangs gerestaureerd en straks in het Dordrechts Museum nog één keer te bewonderen.

Deel dit bericht met je vrienden!