Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

VVD raadslid John van der Net lid van Lagerhuis op VARA tv maandagavond

15 februari 2017

DORDRECHT -

VVD-gemeenteraadslid John van der Net uit Dordrecht is lid geworden van het Lagerhuis op VARA-tv  Aanstaande vrijdagavond zit hij al in de uitzending bij De Wereld Draait Door (DWDD). Op twitter geeft John aan zich te gaan voorstellen aan Nederland.

Elke maandagavond vanaf 20 februari. Paul Witteman zal het wederom, zoals vroeger, tot en met de verkiezingen presenteren als onderdeel van DWDD heimwee.

John van der Net werd dinsdagavond bij DWDD onthuld. Zijn foto is ook te zien op de website voor het Lagerhuis.

De VARA stelt de Dordtenaar op de volgende wijze voor:

John van der Net

John (52) neemt als rasechte Dordtenaar geen blad voor de mond en dat wordt hem niet altijd in dank afgenomen. Niet in zijn werk als douane-ambtenaar, dat doet hij met hart en ziel. Werd lid van de VVD in de tijd van Frits Bolkestein en leeft voor het debat. Als je hem vraagt waar hij zich op dat moment druk over maakt, kun je rustig even een kopje thee gaan zetten.

Tot zover de VARA.

Op twitter kreeg Van der Net zowel gelukwensen als kritische opmerkingen te horen, waarop hij direct reageert.  Bram van Broekhoven vergeleek hem al met eerdere leden van het Lagerhuis zoals ADO supporter Henk Bres, die rechts door zee werd genoemd. Hij werd er wel populair door onder delen van het kijkerspubliek. Sommige leden van het Lagerhuis gaven hun politieke loopbaan nieuwe vaart.

Van der Net stond in 2014 op plek zeven bij de VVD en kwam toen niet meer terug in de raad. Momenteel vervangt hij Irene Koene, die met ziekteverlof is. In 2018 wil Van der Net graag prominent bij de VVD op de lijst als volger van de leider van de jaren negentig van de vorige eeuw Frits Bolkenstein.

Lees meer over:

lagerhuis john van der net''
Deel dit bericht met je vrienden!