Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Nog meer Oscarkanshebbers bij The Movies deze week

14 februari 2017 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Aan het programma vol films met Oscar-kansen in The Movies worden er deze week nog twee toegevoegd. In beide films worden acteerprestaties geleverd, die met zo’n beeldje beloond zouden kunnen worden.

Nathalie Portman maakt echt serieus kans op de Oscar Beste Actrice voor haar rol als Jackie Kennedy in het zeer geslaagde biografisch drama Jackie. Ze is geen moment buiten beeld in deze film, die draait om het historische moment van de moord op president John F. Kennedy in november 1963. We zien een complexe vrouw die in de daaropvolgende dagen vele rollen speelt en daarbij haar eigen verdriet een plek moet geven.

In Fences steelt Denzel Washington de show. Hij regiseerde de film en speelt de hoofdrol. Troy Mason is een Afro-American, die graag basketbal professional was geworden. Maar vroeg in de jaren 50 werden zwarte spelers niet toegelaten. Nu probeert hij een goede echtgenoot en vader te zijn, maar zijn gemiste sportcarrière blijft hem frustreren en brengt hem tot een riskante daad.

Verder deze week de première van het vervolg op de cult-hit uit 1996 Trainspotting. In T2 Trainspotting leven de vier zogenaamde vrienden Renton, Sick Boy, Spud en Begbie 20 jaar later. Wat is er van hen geworden? Hoe worden ze oud? En blijkt de vriendschap de tijd doorstaan te hebben? De Britse pers was er opnieuw zeer enthousiast over.

In het retrospectief The Way of Jim Jarmusch draait deze week zijn succesvolle doorbraakfilm Stranger Than Paradise (1984).

Op vr 17/2 is er een speciale feestelijke filmavond met een Double Bill van beide films. Aanvang 19.00 uur.

In het CineFilaal op wo 22 febr. draait Gold. Een waargebeurd verhaal over twee ondernemers/avonturiers die in de jungle van Indonesië een goudader ontdekken. Op dat moment verandert het leven compleet, ook al omdat jaloerse rivalen alles op alles  zetten om hen te dwarsbomen. Aanvang 20:45 uur.  

Tot slot een vooruitblik: Rotary Ter Merwe/Johan de Witt organiseert op za. 25/2 opnieuw het CINEDORDT OSCARGALA. Een feestelijke filmavond vanaf 20.00 uur rondom een Oscar-film. Met rode loper en paparazzi vooraf en DJ + nog veel meer na. Ten behoeve van het goede doel: Inloophuis Helianthus.

Voor meer info en vertoningstijden, check: www.themoviesdordrecht.nl

Lees meer over:

the movies oscars cinema
Deel dit bericht met je vrienden!