Monday 20 September 2021

Alles over Dordrecht

Valkhorst wordt een wijk vol diversiteit

13 februari 2017

DORDRECHT - De nieuwe wijk Nieuw Land van Valk, waar ook Valkhorst onder valt, krijgt langzaam vorm. Eind vorige maand werd het complex Groote Waard, de eerste fase van Valkzicht, officieel geopend en in het voorjaar staat de bouw van de eerste 47 woningen van Valkhorst gepland.

Valkhorst wordt een wijk met grote verscheidenheid aan woningen, zonder de aanvankelijk geplande hoogbouw. Tessa Dekkers van Heijmans Vastgoed vertelt over de geplande nieuwbouw: “In totaal zijn er 13 woningtypen met 31 verschillende ontwerpen. Bijna elke woning heeft daarmee een uniek ontwerp. Alle gevels zijn geïnspireerd op het naastgelegen Land van Valk. Dus hoge en lage woningen naast elkaar met afwisseling tussen rijwoningen en twee-onder-een-kapwoningen. Verder worden er verschillende kleuren dakpannen gebruikt. Er zijn ook diverse daktypen en bijzondere metselwerkdetails.”

Er komen 3-laagse woningen, 4 laagse Stadse woningen, luxe Parkwoningen, Twee-onder-eenkapwoningen met een grote begane grond en zelfs 4-laagse Twee-onder-een-kapwoningen.”
Bij de bouw wordt gedacht aan het energieverbruik. “Alle woningen worden aangesloten op stadsverwarming van HVC”, vertelt Tessa. “En sommige woningen krijgen aanvullende zonnepanelen om aan de duurzaamheidsnorm te voldoen.”

Inmiddels zijn bijna alle woningen verkocht, of staan onder optie. Er zijn er nog 5 te koop. Wanneer de woningen worden opgeleverd wordt bekend gemaakt tijdens de start van de bouw.

Voor meer informatie is iedere woensdag van 16.00 tot 18.00 uur het informatiecentrum open. Dit is te vinden aan de Leerparkpromenade 320.

Lees meer over:

Valkhorst Nieuw Land van Valk
Deel dit bericht met je vrienden!