FC Dordrecht geeft geen vervolg aan ongeslagen reeks thuisduels

11 februari 2017 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - FC Dordrecht heeft vrijdagavond geen vervolg kunnen geven aan de ongeslagen thuisreeks. Tegen Jong PSV gingen de Schapenkoppen ten onder na een duel waarin het vaak de aanval zocht maar aan het einde van de rit met lege handen stond.

FC Dordrecht speelde vrijdagavond op een koude en witte de Krommedijk tegen Jong PSV. Dit was de derde en laatste wedstrijd van een zware week voor de ploeg van De Nooijer, die zijn ploeg met één wijziging het veld opstuurde ten opzichte van het duel tegen NAC.

De Dordtenaren begonnen flitsend aan het duel tegen de Eindhovenaren met sterk en aanvallend voetbal, zoals afgelopen maandag. Deze goede start betaalde zich al snel uit in een vroege voorsprong voor de thuisploeg. De jarige Schapenkop Alvin Daniels, die zijn 23e verjaardag vierde, opende de score in het winterwonderland dat het Riwal Hoogwerkers Stadion heet. Na een snelle aanval van de rechterkant beloonde de altijd hardwerkende Daniels zijn inzet en tekende voor een openingstreffer voor de Schapenkoppen. De thuisploeg kon echter niet lang genieten van deze stand, want Sam Lammers schoot vier minuten later de gelijkmaker binnen.

Het leek erop dat het een doelpuntrijk duel ging worden maar de sneeuw gooide roet in het eten. De sneeuwval dat zijn intreden deed in Dordrecht was dusdanig veel dat het duel voor enkele minuten werd stilgelegd. Toen de wedstrijd eenmaal hervat was, was het even zoeken voor beide partijen die moesten zoeken om het best met de sneeuw om te gaan. Dordt en PSV bleven goed in evenwicht en gaven elkaar geen strobreed toe.

Na een langere rust dan normaal kwamen de Schapenkoppen weer sterk uit de kleedkamer op jacht naar de voorsprong. Dordt was nadrukkelijk opzoek naar de 2-1 maar bleef moeite houden met de Eindhovense defensie, die zo min mogelijk doorlieten. Het spel ging over en weer maar echte kansen bleven uit op de witte Tempel der Beschaving, waar in de pauze met man en macht het veld sneeuwvrij werd gemaakt. Na ruim een uur op de klok was het Verreth die met een volley doelman Coremans verschalkte in de korte hoek en tekende voor een Brabantse voorsprong. De treffer van Jong PSV schudde Dordrecht wakker, dat aanvallend ging wisselen met Da Cruz en met resultaat.

Niet lang na de 1-2 was het Joël Fabrice Thomas die optimaal profiteerde van een fout achterin bij de verdediging van de PSV’ers en de gelijkmaker binnenschoot. De ploeg van De Nooijer was weer terug in de wedstrijd, helaas was de gelijke stand van korte duur. PSV-spits Lammers was net als in de eerste helft opnieuw trefzeker en de Schapenkoppen op 2-3 achterstand zette. Na dit doelpunt was FC Dordrecht opzoek naar de gelijkmaker maar deze treffer beleef uit en Jong PSV nam de drie punten mee naar Eindhoven en Dordrecht met lege handen liet staan voor de eigen aanhang.