Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Bomen Merwedestraat gerooid, verplant en tijdelijk ingekuild

10 februari 2017 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De aannemer moet voorbereidingen treffen voor hij kan beginnen met de herinrichting van de Merwedestraat in april. Een deel van de (ondergrondse) werkzaamheden zijn al uitgevoerd. In het weekend van 10 en 11 februari worden er vier bomen uit de middenberm gerooid omdat deze in de weg staan.

Achttien bomen worden direct verplant naar de juiste plek in de middenberm en 20 bomen worden tijdelijk verplaatst. Deze bomen worden met een grote kluit vervoerd naar een opslagplaats op de Kerkeplaat waar ze worden ingekuild en goed worden verzorgd tot ze kunnen terugkeren naar de Merwedestraat. De hoofdaannemer Gebr. Van Kessel plant ze in december 2017 op hun definitieve plek in de middenberm weer terug. Daar komen nog eens 18 nieuwe bomen bij. Daardoor ontstaat direct na afronding van de werkzaamheden weer een mooie bomenrij die de Merwedestraat een fraai aanzien geeft.

Enige hinder voor het verkeer is niet uitgesloten. Daarom vinden de werkzaamheden in het weekend plaats. Kijk ook op www.dordrecht.nl/merwedestraat.

Deel dit bericht met je vrienden!