Saturday 18 September 2021

Alles over Dordrecht

Dordrecht kan op donderdag 16 maart al meedenken over komende mijlpaal Dordtse Synode

8 februari 2017

DORDRECHT - Een internationale mijlpaal is 2018-2019 voor Dordrecht. Dat is het precies 400 jaar geleden dat er een kerkelijke vergadering in de stad was, die in de geschiedenisboeken staat als Dordtse Synode.

Op 13 november 2018 is het precies 400 jaar geleden dat de vergadering werd geopend.  Om een theologisch gezien op te lossen werden Dordtse leerregels opgesteld. Op 6 mei 2019 is het precies 400 jaar geleden dat deze regels in het openbaar (de Grote Kerk) werden voorgedragen.

Peter Schoon nodigt alvast mensen uit om na te gaan denken over de historische mijlpaal. Hij is directeur van het Dordrechts Museum.

Het Platform van  Dordtse Kerken en de stichting Reformatie Instituut Dordrecht (RID) zijn ook al met de mijlpaal bezig.

Zijn uitnodiging heeft als tekst:

Beste mensen,

Er ligt een uitdaging om samen in 2018 – 2019 aan de slag te gaan rond 400 jaar Synode van Dordrecht. De voorbereidende werkzaamheden in de stad zijn inmiddels begonnen. U wordt uitgedaagd om mee te doen.

Het informatieve startmoment  is op 16 maart om 19.30 uur in het Dordrechts Museum.
Zet deze datum nu al in uw agenda. De definitieve uitnodiging ontvangt u zeer binnen kort.

Op dit moment worden alle evaluatieve reacties verwerkt van de vorige mijlpaal ‘Beeldenstroom – Woordenstorm’. Ook daarover hoort/leest u de komende tijd meer.

namens de programmacommissie Synode
P.J.  Schoon, directeur Dordrechts Museum

Lees meer over:

jaar mijlpaal Synode peter schoon
Deel dit bericht met je vrienden!