Monday 20 September 2021

Alles over Dordrecht

VVD wil voldoende parkeerplekken in de wijk

8 februari 2017 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - VVD Dordrecht vind het een vanzelfsprekendheid dat bewoners en bezoekers van de stad zonder teveel moeite hun auto kunnen parkeren in de buurt. Afgelopen week ontving de fractie een noodkreet van een groep van negentien bewoners aan Iroko dat hen dit sinds kort onmogelijk is gemaakt. De Dordtse VVD fractie heeft het stadsbestuur daarom nu gevraagd om parkeerplekken toe te voegen op enkele logische plekken in de straat.

De groep Iroko bewoners gaf aan dat de parkeerdruk in hun straat erg hoog is. Door de auto’s langs een grasstrook in de straat te parkeren en voor eigen oprit dubbel te parkeren, hadden zij de afgelopen jaren hiervoor zelf een oplossing gevonden. Maar sinds december is parkeertoezicht overgaan tot parkeerboetes en waarschuwingen voor parkeerders op die plekken. De bewoners vragen daarom nu om enkele van die plekken te formaliseren.

Dordts VVD gemeenteraadslid Burggraaf heeft het college gevraagd om snel maatregelen te nemen. Het college wordt onder andere gevraagd in hoeverre het college van B&W bekend is met de structurele parkeerproblematiek in de straat en waarom zij sinds december van het een op het ander moment zijn overgegaan tot het uitdelen van parkeerboetes in de straat.

De VVD roept de bewoners van Dordrecht op om hun problemen in de stad, wijk of straat te blijven melden via info@vvddordrecht.nl. “VVD Dordrecht hoort graag van bewoners waar de problemen in de wijk of straat zijn, zodat we met elkaar kunnen zoeken naar een oplossing”, aldus Burggraaf.

Bron Foto: Google Streetview (De Iroko op een minder druk moment)

Lees meer over:

parkeren problemen boetes iroko
Deel dit bericht met je vrienden!