Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Gemeenten schikken conflict over ToBe

7 februari 2017 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - De zes gemeenten die tot en met 2015 ToBe subsidieerden zijn gezamenlijk tot een oplossing gekomen voor het geschil over de financiële bijdrage aan ToBe. De schikking houdt in dat de gemeente Barendrecht € 9.750 euro aan proceskosten voor haar rekening neemt, en dat de andere gemeenten (Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Ridderkerk, en Zwijndrecht) € 52.500 aan Barendrecht betalen.

Over dit bedrag zijn al twee rechtszaken gevoerd. Bij de eerste werden de vijf gemeenten in het gelijk gesteld, bij de tweede Barendrecht. De gemeenten verschillen inhoudelijk nog steeds van mening met Barendrecht. Maar alle gemeenten zijn het er over eens dat verder procederen niet te rechtvaardigen en niet economisch is. De kosten van de gevoerde rechtszaken zijn nu al hoger dan de € 52.500 waarover het conflict ging.

Er bestaat nog een kans dat Barendrecht alsnog zelf de € 52.500 moet betalen: indien in de  procedure tussen de curator van ToBe en de gemeente Barendrecht komt vast te staan dat de gemeente dit bedrag als subsidie is verschuldigd. In dat geval betaalt Barendrecht de gemeenten het geld weer terug.

Lees meer over:

ToBe kosten schikking
Deel dit bericht met je vrienden!