Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht wint met letterbak hoofdprijs museumweek 2017 en goud

5 februari 2017

DORDRECHT - Het nationale onderwijsmuseum, dat vanaf half 2015 in het Hollandgebouw zit, is landelijk in de prijzen gevallen. Hierdoor krijgt het onderwijs extra aandacht in de komende museumweek begin april. Van directeur Tijs van Ruiten en zijn mensen is dit een geweldige stimulans om Dordrecht nog meer een museum stad te maken:

Het landelijke bericht van de museumvereniging heeft als tekst:

,,De afgelopen week hebben Museumkaarthouders in groten getale gestemd op het eerste gouden pronkstuk van de Nationale Museumweek 2017. De Letterbak van het Onderwijsmuseum in Dordrecht kreeg de meeste van de 22.599 stemmen.

Op de tweede plaats eindigde de Roerkop van het Maritiem Museum in Rotterdam, op de voet gevolgd door de Delftsblauwe vaas uit Museum Prinsenhof Delft. Iedereen die gestemd heeft: ontzettend bedankt. En graag tot ziens tijdens de Nationale Museumweek, van 3 t/m 9 april!"

De onthulling vorig jaar van de hoofdprijs in Utrecht was vorig jaar een waar spektakel, zo berichtte in 2016 het AD. Dat belooft ook wat in Dordrecht.

Toen was nieuws:

Met ruim twee uur vertraging vertrok de Gouden Hondekop woensdagavond van het Spoorwegmuseum richting Domplein. Het opbouwen van de blikvanger voor de Nationale Museumweek begon later dan gepland.Het was passen en meten en bijzagen en toen knapte er ook nog een onderdeel doormidden. Maar eenmaal onderweg was het een attractie van formaat.

De komende dagen wordt de gouden trein verder opgebouwd op het Domplein. Hij staat daar tot zondag met 24/7 bewaking om graffitispuiters te slim af te zijn. De Nationale Museumweek duurt van 16 tot en met 24 april.

(meer info en achtergronden op website van nationaal onderwijs museum)

Lees meer over:

dordrecht museumweek
Deel dit bericht met je vrienden!