Monday 20 September 2021

Alles over Dordrecht

Kunstenaars tijdelijk in voormalig RABObank gebouw aan Spuiboulevard 210 in Dordrecht

5 februari 2017

DORDRECHT -  Het voormalige RABO-bank pand Spuiboulevard 210 is tijdelijk een atelier en expositieruimte voor de kunstenaars Angelique van der Valk en Jeannette Meijer. Ze deden  vandaag al mee als nieuwe deelnemers van het kunstrondje Dordrecht altijd op de eerste zondag van de maand. De voordeur aan de Spuiboulevard kon helaas niet open, dus konden bezoekers de kunst bekijken door aan de achterzijde binnen te stappen.

Angelique van der Valk  onderzoekt sinds 2014 de mogelijkheden en beeldende kwaliteiten van diverse biologisch afbreekbare materialen. ,,Uit dit onderzoek en de bijbehorende experimenten ontstaat mijn huidige beeldende werk. In mijn atelier kan ik hier naar hartenlust mee aan de slag", zo vertelt op haar website.

Het bankpand is wat de gemeente Dordrecht betreft onderdeel van een ontwikkelvisie opgesteld voor de Spuiboulevard en omgeving. Uit deze visie blijkt dat het deel dichtbij de Johan de Wittstraat het meest geschikt is om kantoorfunctie te behouden. Het deel nabij Sluisweg, Achterhakkers kan omgevormd worden tot hoogwaardig woongebied.  Spuiboulevard 210 is een plek voor kunstenaars totdat de nieuwe plannen vast staan en kunnen worden uitgevoerd. Een idee is om er een nieuw Stadskantoor te bouwen. Thans zit het gemeentelijke kantoor bijna 50 jaar aan de Spuiboulevard 300.

Lees meer over:

kunstenaars rabo bank toor
Deel dit bericht met je vrienden!