Monday 20 September 2021

Alles over Dordrecht

Aantal reizigers met de Waterbus stijgt ook in 2016

3 februari 2017 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - Het grootste veerdiensten netwerk van Nederland heeft in 2016 fors meer reizigers vervoerd dan het jaar ervoor. In totaal werden in 2016 ruim 1,8 miljoen reizigers vervoerd, ten opzichte van 1,7 miljoen in 2015. Een stijging van bijna 6%. De snelle schepen van Waterbus varen in de regio Rotterdam en tussen de Drechtsteden en worden in de OV-klantenbarometer tot een van de best gewaardeerde openbaar vervoersystemen van Nederland.

Waterbus heeft een record in handen; nog niet eerder heeft Waterbus zoveel reizigers in één jaar vervoerd! Waterbus heeft de reizigerstoename onder meer te danken aan de groei van het aantal vaste gebruikers in de spits, zoals woon-werk reizigers en scholieren en de groei van het aantal recreanten en toeristen op de directe daldienst lijn 201 naar de molens van Kinderdijk. Ook is het aantal reizigers op de veerdienst lijn 19 tussen Rotterdam Kralingen en Feijenoord met maar liefst 15% gestegen ten opzichte van vorig jaar.

Naast de groei op de reguliere Waterbuslijnen heeft Waterbus de toename van het aantal reizigers ook te danken aan de succesvolle expeditie naar het Haringvliet in de zomermaanden, de overname van de veerdienst over de Lek tussen Nieuw-Lekkerland en Lekkerkerk en de start van de pilot van de Waterbus Avondvaarten op de donderdag-, vrijdag- en zaterdagavonden in de Drechtsteden.

Meer dan 13 miljoen reizigers
Waterbus heeft, sinds de concessie in 2009, in totaal al meer dan 13 miljoen reizigers vervoerd over water tussen Rotterdam, Dordrecht en in de Drechtsteden en is hier uiteraard heel trots op. ‘’Een hele mooie mijlpaal, waar we met het hele Waterbus-team elke dag ons uiterste best voor doen! We danken dan ook al onze reizigers, partners, medewerkers en de opdrachtgevers voor het vertrouwen in onze veerdiensten en onze aanpak. Het doel van dit jaar is om het nóg een beetje beter te doen als het afgelopen jaar en gaan proberen om te groeien naar 2 miljoen tevreden Waterbus reizigers in 2017’’, aldus directeur Eric Schipper.

Waterbus Avondvaart
Waterbus is vanaf 1 december 2016 gestart met de Waterbus Avondvaart. Waterbus reizigers kunnen met deze extra afvaarten op donderdag-, vrijdag- én zaterdagavond tot maar liefst 01.00 uur ’s nachts doorvaren tussen Papendrecht en Dordrecht Merwekade en tussen Zwijndrecht en Dordrecht Hooikade. Hierdoor hebben mensen nog meer mogelijkheden om te genieten van het rijke culturele aanbod, uitgaansleven en restaurants in de Drechtsteden.

Zie ook:

Lees meer over:

waterbus record reizigers
Deel dit bericht met je vrienden!