Saturday 18 September 2021

Alles over Dordrecht

Volop Oscarnominaties bij The Movies

1 februari 2017 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Deze week gaat de vertoning van met Oscarnominaties beladen films volop door. De premièrefilm is A Monster Calls. Een prachtig visueel fantasydrama over de 12-jarige Conor, die uit zijn ellendige bestaan vlucht in een fantasiewereld. Daar roept hij een groot monster op, dat hem verhalen vertelt en mee op reis neemt. Op die reis volgen avonturen elkaar op, die Conor helpen om zijn realiteit te leren accepteren.

Op Do 2/2 om 20.15 u. een voorpremière van Martin Scorsese's nieuwe filmepos Silence. Hiermee vullen we de #2 Student Night in, een maandelijkse filmvertoning, die we speciaal voor Dordtse studenten en jongeren (18-25 jaar) extra aantrekkelijk en voordelig maken. Film met inleiding + 2 drankjes voor 10 euro.

Ook deze week nieuw familie-entertainment met de voorpremière op Wo-middag 8/2 van De Lego Batman Movie 3D (NL), een 3D-animatieavontuur in blokjes over de wereldberoemde held uit Gotham City.

In het CineFiliaal op Wo 8/2 draait Paterson. Aanvang 20:30 uur. De nieuwe film van Jim Jarmusch is een ode aan het alledaagse leven, gezien door de ogen van buschauffeur Paterson. Aan deze première verbinden we de komende weken een klein retrospectief van ruim 30 jaar Jarmusch-films, met o.a. de 80's klassiekers Stranger Than Paradise en Down by Law.

Tot slot alvast de vooraankondiging van het filmevent Van Gogh in Dordrecht. Om zijn korte verblijf in 1877 te memoreren, presenteren we op 10-11-12 febr. 2 biopics over deze complexe en geniale schilder. Check de website.

Lees meer over:

studenten films premiers cinema
Deel dit bericht met je vrienden!