zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

De Movies vertoont de nieuwe film van Martin Scorsese: Silence

31 januari 2017 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De Amerikaanse grootmeester Martin Scorsese (74) realiseert een film over strijd, spiritualiteit en levensvervulling, een verhaal dat hij al zo'n 25 jaar met zich mee draagt. Silence is een episch, historisch drama gesitueerd in het Japan van de 17e eeuw.

Woensdag 1 februari in het CineFiliaal om 20.15 uur.
Donderdag 2 februari als invulling van Student Night #2 om 20.00 uur.

De Jezuïeten-priesters Sebastião Rodrigues (Andrew Garfield) en Francisco Garupe (Adam Driver) reizen in de 17e eeuw van Portugal naar Japan om te achterhalen wat er gebeurd is met hun mentor, de bewonderde missionaris Cristóvão Ferreira (Liam Neeson). Deze is jaren daarvoor naar Japan gereisd om het geloof te verspreiden en te strijden tegen de onderdrukking van Christenen door de heersende shogun. Hij is vermist en het gerucht gaat dat hij - na marteling - afstand heeft gedaan van het geloof en nu met vrouw en kinderen als Bhoedist leeft. Rodrigues en Garupe komen in een land terecht waar het een hel is voor Christenen.

Zelf ondergaan ze ook allerlei ontberingen en het brengt hen aan het twijfelen over God's bestaan. Want waarom houdt God zich zo stil en laat hij dit onheil over zijn volgelingen heen komen?

Martin Scorsese is de regisseur van het grote gebaar. Intense dramatiek, extatisch geluk, nietsontziend geweld of diepe gedrevenheid, alles is groots en meeslepend. Gefilmd met geweldige visuele kracht.
Het is een ruim 2,5 uur (+ pauze) durende adembenemende reis vol avontuur, schoonheid, angst, geweld en spiritualiteit.

Met inleiding.

Lees meer over:

the movies film cinema
Deel dit bericht met je vrienden!