zondag 24 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Simultaan Jacques Hennkes schaakpromotie bij de Hoop Dordrecht

28 januari 2017

DORDRECHT - In dorp De Hoop in Dordrecht is er ook geschaakt. Ton Slagboom van schaakclub Dordrecht doet daarvan verslag op de website van zijn vereniging Dordrecht. Hij was in het verleden denksportvertegenwoordiger in de gemeentelijke sportraad. Dat verklaart ook zijn insteek:

Slagboom meldt:

Vanuit de oude Sportraad is een samenwerking tussen Schaakclub Dordrecht en De Hoop tot stand gekomen. Als eerste activiteit stond gisteravond een simultaan van 1e teamspeler Jacques Hennekes op het programma. Hij haalde in 2 uur tegen 11 tegenstanders een mooie 86% score.

Naast 9 overwinningen werd een paard eindspel tegen de prima spelende Taco Scheltus remise. De enige nederlaag was tegen 'huurling' Arie van Heeren, die voor de gelegenheid De Leeuw uit de kast haalde. Een sterke koningsaanval was het gevolg met een mooie mat-combinatie tot slot.

Organisator Jules was zo enthousiast dat er al meerdere schaakplannen opborrelden. Met onze ondersteuning op het gebied van expertise en materiaal gaat dat dit jaar zeker lukken in De Hoop.

Ton Slagboom, adjunct SCD

Deel dit bericht met je vrienden!