maandag 18 oktober 2021

Alles over Dordrecht

CDA bepleit inzet drones in Biesbosch tegen (drugs) criminelen

27 januari 2017

DORDRECHT - De Biesbosch - die behoort tot het grondgebied van Dordrecht en Brabantse gemeentes - lijkt soms op een vrijplaats voor (drugs) criminaliteit. Het CDA wil dat aanpakken met toezicht uit de lucht via drones.

(persbericht) De Provinciale Statenfractie van het CDA Brabant wil dat de provincie Noord-Brabant samen met het Rijk de mogelijkheid onderzoekt om drones in te zetten tegen (drugs)criminelen in de Biesbosch. 

Het CDA is geschrokken van berichten dat drugscriminelen in de Biesbosch nagenoeg vrij spel hebben en ongrijpbaar zijn voor de politie. Zeer zorgelijk, vindt de partij, die pleit voor méér middelen en mogelijkheden om deze boeven aan te pakken. 

Het bestrijden van drugsgerelateerde criminaliteit is voor het CDA topprioriteit. Drugs ontwrichten de samenleving en mogen géén gemeengoed worden. Hennepplantages en gedumpt drugsafval maken van onze prachtige Biesbosch een levensgevaarlijke vuilnisbelt. Aldus Matthijs van Oosten, wethouder te Werkendam. 

Vanwege de ondringbaarheid van het natuurgebied wil het CDA dat de provincie laat onderzoeken of én hoe de inzet van drones, of andere onconventionele technieken, kan bijdragen aan het opsporen én verjagen van criminelen uit de Biesbosch en vergelijkbare gebieden. Vanzelfsprekend voor zover dit geen schade toebrengt aan de natuur. Het CDA denkt dat de mogelijke inzet van drones tot een win-win situatie kan leiden: criminaliteit aanpakken én natuurontwikkeling ondersteunen.

Op uitnodiging van Staatsbosbeheer brengt het CDA op 27 januari een werkbezoek aan de Biesbosch. Behalve een kennismaking met het museum en het Nationaal Park staat op uitdrukkelijk verzoek van het CDA óók de aanpak van drugs op de agenda. Hiervoor heeft het CDA Brabant Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg, woordvoerder Veiligheid & Justitie, uitgenodigd én een deskundige op het gebied van drones.

Lees meer over:

biesbosch drones
Deel dit bericht met je vrienden!