Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'BinnensteBuiten maakt opnames van Simba's Adventures'
24jan 2017

BinnensteBuiten maakt opnames van Simba's Adventures

DORDRECHT - Simba’s Adventures, waarmee je actieve en avontuurlijke wandelingen met of zonder hond kunt maken, timmert flink aan de weg. Naar aanleiding van een artikel op Papendrecht.net, het zusje van Dordrecht.net, zijn Angelique Renard en Sandra Schot benaderd door radio Papendrecht en nu ook door het NPO2 programma BinnensteBuiten. Sandra en Angelique zijn erg enthousiast over de opnames die het TV programma van hun Try out wandeling ‘Simba’s Adventures Happy Valentine’ heeft gemaakt.

"Op dinsdag 13 december ontving ik in de mailbox van Simba's Adventures een e-mail, direct gericht aan Sandra en mij”, vertelt Angelique. “Nog voordat ik enigszins de mogelijkheid kreeg om de inhoud te kunnen lezen, viel mijn oog op de ondertekening: KRO/NCRV... We werden benaderd door een redactrice van het lifestyle programma BinnensteBuiten. Zij is reuze enthousiast over de avontuurlijke hondenwandelingen door Nederland en België, die wij vol passie organiseren. Ze vroeg ons of we het wellicht leuk zouden vinden om mee te werken aan een item hierover voor het programma!”

Grote eer
“Tja, een betere kroon op je werk kun je je natuurlijk niet wensen, om een dergelijk aanbod zo op een presenteerblad te mogen ontvangen. Wat een ontzettend grote eer dat je zo'n geweldige mogelijkheid wordt aangeboden.

De draaidag op zaterdag 14 januari was reuze spannend. Het was ontzettend leuk om mee te maken en samen met een professioneel team te werken aan een stukje leuke TV, over een onderwerp waarin je je volledige ziel en zaligheid stopt. De absolute kers op de taart was ook wel het weer, wat we hierbij cadeau kregen. Een dik pak sneeuw, tijdens de ochtend opnames een strak blauwe hemel met zon en in de middag, om de winterse aspect van de trail nog even goed te benadrukken, een laagje vers gevallen sneeuw... Wat een feest!”

Ook haar vriendin Sandra is enthousiast. “Wat een superleuke dag was het zeg”, blikt ze terug. “We zijn een hele ervaring rijker. We hebben wel eens vaker een tv opname meegemaakt in een studio, maar nu waren we zelf het middelpunt de hele dag en dat is toch een hele gewaarwording hoor.”

Sneakpreview
“Tijdens de opnames geven we de kijker een sneakpreview van de nieuwste wandeling van Simba’s Adventures: 'Happy Valentine'”, vertelt Angelique. “Hier zie je ons bezig met 'the making off' en hoe de eerste hand (of poot, hoe je het maar ziet) wordt gezet aan deze prachtige romantische trail.
Sandra en ik kunnen bijna niet wachten op de grote dag dat het geheel wordt uitgezonden. Want, behalve het bewust meemaken van een zo'n 7-urige draaidag, zien ook wij het uiteindelijke resultaat pas op het moment dat de rest van Nederland dit ook gaat zien, op woensdagavond 1 februari aanstaande op NPO 2 om 18:50 uur."

Hieronder beschrijft Angelique de geplande wandeling. Dit alles maakt nieuwsgierig naar de uitzending van BinnensteBuiten.

“Happy Valentine neemt je mee, terug in de tijd. De 19e eeuw om precies te zijn, waarbij we diverse landgoederen gaan bezoeken met wel heel speciale highlights…

De trail start vlakbij het voormalige landhuis van de familie van Eck die tot 1936 eigenaar was van Mariëndaal, een landgoed waar ons avontuur allemaal begint. Al snel bereiken we, na een korte boswandeling, een juweeltje wat centraal staat in dit liefdesconcept, ‘De Groene Bedstee’. Dit is een beukenhaag van maar liefst een halve kilometer lang die in 1865 is aangelegd in opdracht van de familie van Eck. Middenin deze ‘bedstee’ staat een Lindeboom die symbool staat voor de liefde. Geliefden konden, en kunnen tot op de dag van vandaag, eronder op een bankje zitten.

Langzaam aan klimmen we naar een niveau van 75 meter boven NAP. De Tafellaan, zoals dit hoogste punt wordt genoemd, maakt onderdeel uit van de Arnhemse stuwwal en is ontstaan tijdens de voorlaatste ijstijd. Vanaf dit punt heb je een prachtig overzicht op de vallei vanwaar we enkele momenten daarvoor nog stijgend omhoog liepen. De naam ‘Tafellaan’ is ontleend aan de stenen tafel die hier staat. Het tafelblad is een beschadigde grafzerk, afkomstig van het vroegere klooster Mariënborn. De kelkafbeelding op de zerk geeft aan dat het om een priestergraf gaat.

We vervolgen onze weg langs idyllische boerderijen, statige bomenlanen met beuken van wel 30 tot 40 meter hoog maar ook uitgestrekte graslanden. In de bossen van Warnsborn wandelen we langs een ijskelder waar vroeger, toen er nog geen koelingsapparatuur bestond, natuurijs uit de winter werd opgeslagen. Hiermee werden in de zomer voedsel en dranken gekoeld. Tegenwoordig doet de ijskelder vooral dienst als winterverblijf van verschillende soorten vleermuizen.

Om het ultieme Valentijns gevoel compleet te maken kunnen uiteraard pittoreske waterpartijen en bruggetjes niet ontbreken aan de route. Vooral het Japanse Lariksbos van landgoed Vijverberg wordt gekenmerkt door fotogenieke sprengen met kleine watervalletjes welke ooit zijn gegraven door de kloosterlingen van Mariënborn.

Na afloop van de wandeling is er voor de liefhebbers aansluitend een high tea in Hoeve Klein Mariëndaal, een eeuwen oude boerderij die werkgelegenheid aanbiedt aan mensen die begeleiding nodig hebben.

Maar al veel te veel gezegd over deze romantische trail. Beleven is altijd leuker dan slechts erover lezen. Dus meld je snel samen met je partner, of juist als vrijgezel samen met je forever furry friend op vier pootjes.”

Meer informatie over Simba's Adventures vind u hier: www.simbasadventures.nl

Foto's: Simba's Adventures

Zie ook:
Angelique Renard organiseert actieve en avontuurlijke hondenwandelingen met Simbas Adventures (wo, 30 nov 2016)


Deel dit bericht met je vrienden!