donderdag 26 november 2020

Alles over Dordrecht

Dordtse Raad gehoord over procedure opvolging Burgemeester

13 januari 2017 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De commissaris van de Koning in Zuid-Holland, de heer J. Smit, heeft alle fractievoorzitters uit de Dordtse gemeenteraad uitgenodigd voor een gesprek over de opvolging van burgemeester Arno Brok. Dit gesprek zal plaatsvinden op 25 januari.

De heer Brok neemt eind februari afscheid als burgemeester van Dordrecht. Begin maart wordt hij geïnstalleerd als commissaris van de Koning in Friesland.

Er komt hoe dan ook een waarnemend burgemeester in Dordrecht, maar de duur staat nog niet vast. Hierover zal de heer Smit de mening van de Dordtse raadsleden willen horen. De commissaris van de Koning heeft de bevoegdheid een waarnemend burgemeester te benoemen.

Naar verwachting zal de commissaris van de Koning ook met de Dordtse gemeenteraad het gesprek aangaan over de procedure voor een nieuwe (door de Kroon te benoemen) burgemeester voor Dordrecht. De commissaris adviseert de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties daarover. Uiteindelijk neemt de minister het besluit over het in gang zetten van de benoemingsprocedure.

Het gesprek met alle fractievoorzitters van de Dordtse gemeenteraad op 25 januari is gepland tussen 9 en 10 uur.

Deel dit bericht met je vrienden!