donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

'Fietsendokter' Jan van Bokhorst opent fietsenwinkel in de Vriesestraat

11 januari 2017

DORDRECHT - ‘Wij maken fietsen weer beter’, staat er op de gevel van de Vriesestraat 128. Dit is het nieuwe onderkomen van fietsenwinkel de Fietsendokter. Dennis verricht bij de ingang van de winkel de nodige klussen. “We moeten nog een heleboel doen”, zegt hij. De winkel gaat op zaterdag 14 januari officieel open, maar nu al staat de deur op een kier, voor mensen die even komen kijken, of voor een reparatie.

“Om de mensen niet teleur te stellen, repareren en verkopen we wat tussen de bedrijven door”, vertelt Jan. “Ze zijn nieuwsgierig en willen even binnen komen kijken. We proberen ze zo goed mogelijk te helpen.” De zaak ziet er al piekfijn uit, met donkergrijze wanden en enorme foto’s op de muren. Jan is tevreden. “We hebben de muren, vloer, plafond en keuken aangepakt en geverfd en zijn nu bezig de werkplaats achter, in te richten.”

Jan heeft een fietsenwinkel in Den Haag gehad. “We hadden een bedrijf in het Centraal station van Den Haag. Daar moesten we weg van de NS. Ze willen daar alles in eigen beheer gaan doen, ook de fietsenstallingen en fietsenwinkel. We besloten dichter bij huis te beginnen. Nu sta ik geen uur meer in de file en ben op de fiets binnen 10 minuten op het werk.” Jan komt oorspronkelijk uit Zwijndrecht, waar hij 18 jaar heeft gewoond. Nu woont hij al weer 32 jaar in Dordrecht. Dennis is een geboren Dordtenaar. Elf jaar geleden is hij bij Jan in dienst gekomen en blijft in de winkel werken.

Snelle service
“We proberen een snelle service te bieden”, zegt Jan. “Mochten we de fiets binnen twee of drie dagen niet kunnen maken, dan hebben we een leenfiets ter beschikking. Maar meestal zorgen we ervoor dat als de mensen de stad ingaan, dat als ze terugkomen, de fiets klaarstaat. Dat zijn we gewend in Den Haag. We moesten het reizende publiek bedienen. Ze komen ’s ochtends aan en willen ’s avonds weer terug met de fiets. Dat willen we hier ook doen.”

Jan heeft een leuke flyer laten ontwikkelen, waarop een dokter is afgebeeld, met de tekst: ‘Er komt een fiets bij de dokter’. Deze wordt zaterdag uitgedeeld in de binnenstad. Met de flyer kun je tot 15 februari 10% korting krijgen op het hele assortiment. Verder zijn zaterdag diverse fietsen flink afgeprijsd.

Deel dit bericht met je vrienden!