zaterdag 4 december 2021

Alles over Dordrecht

Oud Krispijn en de Zeehavenlaan lopen uit voor vreugdevuur

1 januari 2017

DORDRECHT - Met de jaarwisseling was het druilerig en mistig weer. Dat weerhield de bewoners er niet van om naar de vreugdevuren in de Zeehavenlaan en Oud Krispijn te komen. Tientallen mensen stonden geboeid naar de enorme vlammenspektakels te kijken.Al van honderden meters afstand was de lucht in de omgeving van de Mesdagstraat, mede door de mist, oranje gekleurd. Een imposant gezicht. Bij het vuur gekomen stond er een enorme stapel pallets in brand. Om het vuur heen lagen bosjes kerstbomen. Het vuur mocht natuurlijk niet te snel doven en geregeld werden er bomen bijgegooid. De mensen in Oud Krispijn grepen de gelegenheid aan om elkaar nieuwjaar te wensen en er hing een goede sfeer. Wel vlogen er regelmatig rotjes rond op verkeerde plaatsen bij de toeschouwers. Later in de nacht liep het uit op vechten en moest de politie ingrijpen. Daarvoor werd de ME ingezet.

Deel dit bericht met je vrienden!