dinsdag 22 juni 2021

Alles over Dordrecht

Columnist Kees Thies: ,,Dordrecht steeds minder een slaperig provinciestadje

31 december 2016

DORDRECHT - Columnist Kees Thies blikt vandaag in AD De Dordtenaar terug op 2017. Hij kijkt ook vooruit en is benieuwd naar de toekomst van FC Dordrecht in het betaald voetbal. Daarnaast vraagt hij zich af of RTV Dordrecht komend jaar uit een ander vaatje kan tappen.

Hij vindt wel dat Dordrecht steeds minder een slaperig provinciestadje is.

Kees Thies schrijft:

Toegegeven, de stad ontwikkelt zich nog altijd gestaag van slaperig provinciestadje naar heuse grote-mensen-stad: er wordt veel gebouwd, er staan mooie plannen op stapel voor de Spuiboulevard, er is prachtige horeca bijgekomen (Post, Copenhagen) en dagjesmensen weten Hollands oudste stad steeds beter te vinden.

Da's allemaal prachtig natuurlijk, maar anderzijds zijn we nog altijd een stad waar veel mensen het niet breed hebben, waar de werkloosheid relatief hoog is, waar de jeugdzorg 'knelt' en de ouderenzorg het meer en meer van vrijwilligers moet hebben.

Verder haalde DuPont met té grote regelmaat de voorpagina's omdat dit bedrijf ons, op het gebied van veiligheid, al jaren op héél veel manieren een rad voor ogen gedraaid blijkt te hebben. Ook is de staat van de Voorstraat nog altijd bedroevend (leegstand en verpaupering), laat de NS ons zo'n beetje letterlijk links liggen (we dreigen een boemelstadje te worden) en was het een rampjaar voor het Energiehuis in het algemeen en voor het culturele opleidingsinstituut ToBe in het bijzonder. Ook twee andere Dordtse instellingen hadden het moeilijk in 2016. Onze lokale profclub en de plaatselijke omroep 'wonen' als het ware nog steeds in die ouwe provinciestad en weten maar niet op te stomen in wat ik voor het gemak maar even 'de vaart der volkeren' noem.

FC Dordrecht heeft steeds meer moeite het hoofd boven water te houden in de moneytrain die betaald voetbal heet en al lijkt een degradatie, dankzij een nóg zwakker Achilles '29, dit voetbalseizoen nog wel afwendbaar, als liefhebber van de club hou ik toch echt mijn hart vast voor het seizoen daarop. Ook RTV Dordrecht zal het komend jaar uit een ander vaatje moeten tappen om in 2018 nog over een uitzendlicentie te kunnen blijven beschikken. Voor voetbalclub en omroep wordt 2017 het jaar van erop of eronder.

Lees meer over:

terugblik kees thies
Deel dit bericht met je vrienden!