zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Mamacafé Drechtsteden verhuist van Brasserie Downtown naar de centraler gelegen bibliotheek

30 december 2016

DORDRECHT - Mamacafé Drechtsteden verhuist naar veel centraler gelegen lokatie: de bibliotheek aan de Groenmarkt 153. De eerste bijeenkomst daar zal zijn op 18 januari 2017. Het Mamacafé is een gezellige, informatieve bijeenkomst voor jonge moeders uit de regio, die maandelijks plaatsvindt.

Je kan er met of zonder baby en eventuele oudere kinderen (tot 4 jaar) naar toe komen, op elke derde woensdagochtend van de maand van 10.00 tot 12.00 uur. Je mag gewoon binnenlopen en hoeft dus niet om 10.00 uur aanwezig te zijn.

Moeder worden en moeder zijn is vaak een groot avontuur. Het kan ook een zoektocht zijn. Doe ik het goed? Waar vind ik meer informatie? Hebben anderen ook problemen met slapen, voeden, spelen, werken? Of hebben zij juist de antwoorden? Bij het Mamacafé helpen moeders en professionals elkaar. Daarnaast zijn er regelmatig themaworkshops over bijvoorbeeld babymassage of draagdoeken.

Er zijn altijd een of meer lactatiekundigen bij met veel deskundigheid op het gebied van voeding. Speelgoed voor oudere kinderen is aanwezig. Je baby verschonen kan. Borstvoeden mag natuurlijk! De ochtenden worden georganiseerd door Geboortecentrum Rhena van het Albert Schweitzer ziekenhuis, Careyn Kraamzorg, Kraamcentrum DAT en Kraamzorg De Waarden.

Het Mamacafé ging in februari 2016 van start op een andere plek, Brasserie Downtown. Het was er gezellig, maar de ruimte was iets te beperkt voor bijvoorbeeld een workshop. De openbare bibliotheek zocht op haar beurt naar leuke, maatschappelijke doelen om de bibliotheek toegankelijker te maken voor een jong publiek. Het resultaat is een Mamacafé in de Blauwe Kamer: een mooie, grote en veilige ruimte waar ook grotere kinderen die meekomen met de moeders rustig kunnen spelen.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van Mamacafé Drechtsteden en vragen mogen worden gemaild naar mamacafedrechtsteden@gmail.com

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!