dinsdag 22 juni 2021

Alles over Dordrecht

Promotor Arie de Geus (76) stopt na 45 jaar in winkelcentrum Sterrenburg

29 december 2016

DORDRECHT - Arie de Geus (76) stopt met activiteiten. De man die bijna 45 jaar mee garant stond voor activiteiten in winkelcentrum Sterrenburg laat aan Karlijn Goorts van de Stem van Dordt weten er een streep onder te zetten. De datum is 1 januari 2017.

Daarom is hij door de weekkrant uitgeroepen tot Dordtenaar van het Jaar. De ondernemer, die ook nog voorzitter was van tennisclub Dash '35 was vaak de aanjager. Hij was in de zomer nog betrokken bij festiviteiten rond 50 jaar Stralend Sterrenburg en kwam op het idee om dat zichtbar te maken met veel feestvlaggen.

In de geschiedenis van het winkelcentrum Sterrenburg hoort hij thuis in het rijtje van mensen, die mee het centrum een plek hebben gegeven in de wijk en de stad. Ondernemer Piet de Kok is al vernoemd met een straat. Leen van Pelt (92) is nog te vinden in het winkelcentrum, maar meer om mensen te ontmoeten v anuit zijn scootmobiel.

De Stem vertelt ook over de gevoelige kant van Arie onder het kopje Contact

Wie hem vraagt naar wat hij het meest gaat missen, stuit op een gevoelige Arie. "Contact met de mensen", zegt hij terwijl de vraag nog niet helemaal gesteld is. "Het contact met de winkeliers, met de klanten, met... ik zie soms volwassenen die ik vroeger nog als kind aan hun moeders arm had zien lopen." Hij is even stil. "Ja, zij kennen mij dan vaak, want ik herken ze natuurlijk niet één, twee, drie nu ze groot zijn." Bijna onmiddellijk verschijnen zijn pretoogjes weer. "Ik weet nog goed: toen ik 75 jaar werd, zat ik in Zuid-Frankrijk. Ik werd gebeld door Jan-Willem Lemkes (Jumbo en voorzitter winkeliersvereniging), Nico van Pelt (Van Pelt Delicatessen & Catering), Jeroen Barella (Bruna Sterrenburg). 'Hoe het met me ging'. 'Nou goed', zei ik en we hingen op. Even later zie ik vier koppies om de hoek verschijnen. Kwamen ze me verrassen. Dat is ook echt Sterrenburg." Weer valt het even stil: "Ja hoor, ik heb het echt geweldig naar mijn zin gehad al die jaren."

Deel dit bericht met je vrienden!