zondag 13 juni 2021

Alles over Dordrecht

Sneeker Nieuwsblad enthousiast over komst Brok van Dordrecht naar Friesland

Sneeker Nieuwsblad enthousiast over komst Brok van Dordrecht naar Friesland

28 december 2016

DORDRECHT / FRIESLAND - Arno Brok is vanaf 1 maart zeer welkom in Friesland als nieuwe commissaris van de Koning. Haijo Apotheker zag Brok, toen hij nog burgemeester van Leeuwarden was, in 1993 beginnen als raadslid.

Het Sneeker Nieuwsblad is enthousiast.  In 2010 vertrok Arno Brok uit de gemeente om tot 28 februari 2011 burgemeester van Dordrecht te zijn.

Apotheker is vanaf 2011 burgemeester van de gemeente Súdwest-Fryslân, waarin ook de vorige gemeente van Brok (Sneek) een onderdeel van is.  De geschiedenis met Brok gaat verder terug voor Apotheker.

„Toen ik van 1993 tot en met 1998 burgemeester van Leeuwarden was, zag ik Brok daar als jong, briljant raadslid dat er ver bovenuit stak. Het viel meteen op dat hij het bestuurlijke spel buitengewoon goed inschatte. Later zag ik hem ook nog als goede fractievoorzitter van de VVD in Leeuwarden.”

„Ik heb altijd veel met hem gesproken en hem altijd gestimuleerd. Het was dan ook mooi dat ik hem, toen hij naar Dordrecht vertrok, mocht opvolgen als laatste burgemeester van Sneek. „

„Nu zie ik hem zeer graag naar Friesland komen als commissaris van de koning. Hij is een analytisch sterk bestuurder. Hij heeft een hoge gunfactor, het is een bijzonder aardige man, maar ook een hoge kunfactor, hij is geen politicus maar een vakman.”

Op dinsdag 10 januari om 16 uur zal Brok als burgemeester van Dordrecht zijn laatste nieuwjaarstoespraak houden. Friesland heeft volgens reacties bij het Sneeker Nieuwsblad altijd in zijn hart gezeten.

Foto: Wim van de Pol.

Lees meer over:

brok apotheker
Deel dit bericht met je vrienden!