donderdag 24 juni 2021

Alles over Dordrecht

Supermarkt op Land van Valk 18 januari dicht, maar nieuwe Plus 25 januari op Leerpark

27 december 2016

DORDRECHT - Supermarkt PLUS op het Land van Valk sluit woensdag 18 januari 2017 de deuren. De nieuwe super PLUS gaat op woensdag 25 januari 2017 open op het Leerpark.

Eigenaar Piet Boerman bevestigt deze data.  Hij was bijna twintig jaar een zeer vertrouwd gezicht op het Land van Valk. Deze wijk van Dordrecht is onderdeel van het Reeland, maar had in het verleden een eigen karakter met een groenteboer (Nelemans), bakker, drogist, lectuur- en sigarenshop. Snackbar Huug was open tot in de kleine uurtjes.

De tijden veranderden tussen spoorlijn en Dubbeldamseweg. Terwijl steeds meer winkels in deze wijk sloten, bleef Piet graag service bieden. 

Zo zorgde hij ervoor dat ouderen altijd bij hem geld konden pinnen. Uiteindelijk bleef Super Boerman als enige open voor de dagelijkse inkopen. De 700 vierkante meter werd echter steeds meer een keurslijf. Daarom gaat Plus Valkzicht, zoals de nieuwe vestiging gaat heten, 1400 vierkante winkelruimte tellen.

Piet Boerman maakt de tijd na de verhuizing nog een periode mee in de rol van adviseur. ,,Ik ben een vertrouwd gezicht dat nog even blijft. Richard Bierboom wordt de nieuwe eigenaar". De nieuwe Super werkt ook samen met het Da Vinci college voor opleidingen.

De huidige ruimte krijgt na 18 januari een andere functie. Piet Boerman: ,,Nieuwe Hoop Kringloop zal er actief worden met een kringloopwinkel".

Deel dit bericht met je vrienden!